Dagens PS

Stjärnförvaltare tror på healthtech och lyfter fram sina favoriter

Handelsbanken har tagit in fyra nya bolag till småbolagslistan; Addnode, Fenix Outdoor, Lagercrantz och Rejlers. (Foto: TT)
Handelsbanken har tagit in fyra nya bolag till småbolagslistan; Addnode, Fenix Outdoor, Lagercrantz och Rejlers. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 04 feb. 2020Publicerad: 30 jan. 2020

De båda hyllade förvaltarna lyfter fram Frisq och två andra favoriter i sektorn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Erik Sprinchorn och Carl Armfelt, omnämnda som stjärnförvaltare när de tidigare hade hand om fyra fonder hos Robur och då förvaltade ett kapital på över 50 miljarder kronor, pekar alltså ut tre glödheta bolag i hälsosektorn varav två av bolagen är svenska, skriver Breakit.

Duon är i dag entreprenörer på TIN Fonder och konstaterar att det finns flera intressanta investeringsobjekt inom hälsosegmentet.

“Jag tror inte det finns någon sektor med större produktivitetspotential än inom vården. Med hjälp av olika mjukvarulösningar finns det enorma möjligheter”, säger Carl Armfelt Breakit-intervjun (obs, inloggning krävs).

“Vi kan inte fortsätta att lägga en större och större andel av BNP på vård. För att klara utmaningarna där krävs innovation och de bolagen som löser problemen kommer bli stora vinnare”, fyller Erik Sprinchorn i.

Enligt fondproffsen är det i första hand tre bolag som nu står rustade för digitaliseringen i vården, vilket föranleder deras tips.

För de som delar de positiva framtidsutsikterna för healthtech pekar de två förvaltarproffsen speciellt ut Frisq som en kandidat att investera i. Då bolaget är väl positionerat att ta del av den starka strukturella trenden att digitalisera vårdsektorn.

“Via Vostok New Ventures har vi investerat i Babylon som vi tror mycket på. Frisq som är noterat på First North har vi inga aktier i men de känns spännande. Ett tredje bolag är Doctrin fast de är inte noterade, i alla fall inte ännu”, säger Carl Armfelt.

TIN Fonder fokuserar på två segment utöver vård: Digitala varumärken och mjukvara. Avgörande är också att bolagen har en stark tillväxt och underliggande lönsamhet.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS