Placera tror på en stark börs i december och tipsar placerare om 18 köpvärda aktier – här är listan med aktietips.

ANNONS

I november var det turbulent på Stockholmsbörsen, men trots det avslutade både det breda börsindexet upp med 1,7 procent och storbolagsindexet OMXS30 med en uppgång på 2,2 procent.

Det som delvis gav börsen frossa var den nya virusvarianten omikron, som fortsätter oroa aktiemarknaden även denna månad.

Avanzaägda Placera räknar ändå med att också december blir en plus-månad på börsen och bjuder dessutom aktieplacerare på hela 18 aktietips.

Så ser experternas aktietips ut

I skrivande stund är förväntan att ett så kallat tomterally hägrar på börsen och avslutar börsåret; de aktier som Placeras redaktion anser att småsparare och aktieinvesterare bör tanka portföljen med är: Enea, Ferronordic, Skistar, Xylem, Dometic, Electrolux (ny), Ratos, Sandvik, BHG (ny), EDF (ny), Randviken Fastigheter, Microsoft, Siemens Energy (ny), Servicenow och Palo Alto (ny), Nvidia, Yandex och Blackrock (ny).

Från novemberlistan utgår följande aktier: Mondelez, Byggmax, Inwido, LVMH, Oatly.

Ovan nämnda aktier är i huvudsak långsiktiga placeringar, enligt Placera som uppdaterar sin månatliga lista varje månad och ibland även tar med aktier på kort och medellång sikt.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Indiska aktier hissas – uppsida på över 40 procent [Dagens PS]

Läs mer: Se upp – investeringen du ska undvika [Dagens PS]