Analytikerna på Jefferies är svaga för indiska aktier och ser en uppsida på mer än 40 procent i ett av bolagen. Se alla köptipsen.

ANNONS

CNBC berättar att aktieproffsen på Jefferies nu hissar indiska aktier och att uppsidan bedöms vara mer än 40 procent, sett till fredagens stängningskurs, i ett av bolagen.

Det är aktien i ICICI Prudential Life Insurance som enligt Jefferies analytiker har potential att stiga över 40 procent från handelsavslutet i aktien på fredagen. Aktien anses vara köpvärd till priset 830 rupier.

Företaget står rustat med, som det heter, en bättre produktmix och förbättrad marginalprofil och experterna ser en årlig tillväxttakt på 19 procent framför sig i bolaget.

Här är fler aktier som köpstämlas

Ytterligare en aktie som får förtroendet i den indiska finanssektorn är ICICI Bank, där väntas uppsidan vara 38,5 procent från aktiekursens senaste stängning.

Även Housing Development Finance Corporation, verksamt och störst inom hypotekslån i Indien, köpstämplas av analytikerna på Jefferies, bland annat på grund av förbättrad efterfrågan på den inhemska bostadsmarknaden och låga räntor, framgår det på CNBC.

Andra aktier som får tipset av den amerikanska investmentbanken är indiska biltillverkaren Tata Motors. Där sägs uppsidan i aktien vara 35,8 procent

”En förbättrad strategi och cyklisk återhämtning bör driva en stark vändning i Tatas Indien-verksamhet”, tror analytikerna.

Där utöver lyfts TVS Motor och Maruti Suzuki fram som köpvärda inom motorbranschen.

ANNONS
ANNONS

I olje- och gassektorn går köprekommendationerna till Gujarat Gas and Reliance Industries.

Enligt CNBC har den indiska börsen gått urstarkt i år. Indexet Nifty 50 står på plus med mer än 21 procent i år, trots ett fall på runt 4 procent förra veckan, och BSE Sensex-indexet har enligt artikeln stigit med nästan 20 procent sedan årets början.

Läs även: Veteraninvesteraren: ”50-årigt rally väntar i Indien” [Dagens PS]