Här är alla innehav i miljardärens börsportfölj. Välj och vraka. Kanske blir du också rik.

ANNONS

Placera.nu listar alla aktier i fastighetsmiljardären Erik Selins portfölj, som uppges vara värd snudd på 32 miljarder kronor.

Sajten berättar att Selin blott var 14 år gammal när han köpte sina första aktier och att han i dag ”räknas som en av Sveriges skickligaste investerare”.

I artikeln framgår det att han var 23 år när han lånade 20 miljoner kronor och köpte sin första hyresfastighet.

Erik Selins största innehav är inte oväntat fastighetsbolaget Balder, som han grundat och är vd för.

Enligt Placera utgör Balder drygt tre fjärdedelar av aktieportföljen. Värdet på Balder-innehavet är, enligt artikeln, där hänvisning görs till Holdings, 24,6 miljarder kronor.

Brottsmisstankar och kursfall

Det ska sägas att Balder-aktien fallit med 13 procent hittills i år och att fastighetsbolaget fått svarta rubriker i affärspressen under försommaren i samband med avslöjandet att två toppchefer i Balder misstänks för grovt insiderbrott, någon som duon även suttit häktad för.

Åter till Erik Selins aktieportfölj. Näst största innehavet i den är, skriver Placera, K-fast. Bolagets verksamhet består av utveckling, förvärv och förvaltning av bostadsfastigheter och aktien uppges ha rusat med hela 73 procent i år.

Rutn 11 procent av fastighetsmiljardären Erik Selins portfölj består av K-fast-aktier, vars marknadsvärde enligt artikeln är 9,3 miljarder kronor.

Industri- och logistikfastighetsbolaget Sagax är tredje största innehavet i Selin-portföljen. Aktien har gått ner, dock bara med drygt 1 procent i cornakrisen.

ANNONS
ANNONS

Storägare i kursrusaren Evolution Gaming

I övrigt har Selin, framgår det, aktier i kursrusaren och kasinospelutvecklaren Evolution Gaming, som upplevt ett formidabelt kursrally i år. Aktien är upp med hela 121 procent och Selin är en av bolagets största aktieägare.

Några ytterligare aktier i miljardärens portfölj är Hoist Finance, Resurs Holding, TF Bank, INVISIO, Balco Group, NP3 FAstigheter, Collector (Erik Selin är styrelseordförande i nischbanken Collector), Pandox och Intrum.

Men listan är lång och det här är långtifrån alla innehav som miljardären ruvar på. Se hela listan om du vill ta rygg på hans portfölj.