Balders huvudägare Erik Selin berättar i Di om sina känslor över att två toppchefer sitter häktade.

ANNONS

”På pappret ser det jätteilla ut”, säger Selin till tidningen.

I en morgonräd den 26 maj slog polisen till mot Balders finanschef och ekonomichef. Duon är i dag inlåst i häkte. De båda topparna misstänks för grovt insiderbrott och har varit frihetsberövade i två veckor på fredag.

Då tas nytt beslut om de ska vara kvar i häktet eller försättas på fri fot.

”Fruktansvärt jobbigt”

Erik Selin tar det som hänt personligt.

”För mig är det såklart jättejobbigt, fruktansvärt jobbigt”, säger fastighetsmiljardären i Di-artikeln där han också beklagar att Ekobrottsmyndigheten lagt locket på, han anser att fått för knapphändig information från åklagaren i ärendet, Pontus Hamilton, även om ”han är väldigt trevlig”, som Erik Selin uttrycker det.

Förutom de två toppcheferna på Balder är anhöriga till dem misstänkta för insiderbrott.

Välkomnar utredningen

Enligt vad som tidigare framkommit gäller misstankarna, som utreds av EBM, aktieförsäljningar i nischbanken Collector strax före Collectors vinstvarning den 21 januari.

ANNONS
ANNONS

Balder är största ägare i Collector, där Erik Selin sitter i styrelsen. Han är även huvudägare i Balder. Han säger själv att det hela ”ser jättekonstigt ut” men ha  försäkrar att han inte läckt någon känslig information utan tycker det är bra att fallet granskas.

”Jag är själv helt beroende av att kapitalmarknaden fungerar med rättvisa spelregler, så jag tycker att de gör helt rätt som tittar på det här”, säger Selin till Di.

Sajten Realtid uppger i dag att ytterligare två personer är anhållna i Balder-härvan. Totalt omfattar utredningen nu elva personer.