ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

SBB:s riktkurs sänks – "ohållbar utdelning"

Uppdaterad: 24 feb. 2023Publicerad: 24 feb. 2023
SBB
Aktien i Ilija Batljan SBB får sänkt riktkurs både från Nordea och Carnegie efter fastighetsbolagets bokslut. (Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT)

Nordea sänker riktkursen på SBB:s aktie bland annat då fastighetsbolagets utdelning anses “ohållbar” – även Carnegie sänker riktkursen.

ANNONS
ANNONS

På torsdagen redovisade Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, sitt bokslut för 2022 och efter det sänker Nordea sin riktkurs på fastighetsbolagets aktie till 15 från 17 kronor.

Läs även: Rapport: Miljardförlust för SBB

Läs mer: Svängig dag för SBB – aktien gick upp och ned

Nordea upprepar sitt säljråd på aktien.

Det här uppger Di.se som konstaterar att Nordea anser att fastighetsbolagets värdering i dag är “förhöjd” och att intäkterna är under kapacitet.

Där till tycker Nordea att Ilija Batljans företag har “en ohållbar utdelning”, framgår det, liksom att man förväntar sig ett lägre kreditbetyg för fastighetsbolaget som även går en osäker finansiering till mötes, spår banken.

Även Carnegie sänker sin riktkurs på SBB:s aktie till 18 från 22 kronor.

Rekommendationen behåll upprepas.

SBB:s aktie backar på Stockholmsbörsen under fredagen. Läs mer om det här.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här