Tony Petersson, vd för svenska Oatly, är nöjd med siffrorna i havredrycksbolagets första delårsrapport – det blev rekord i omsättning.

ANNONS

Omni berättar om resultatet för andra kvartalet från Oatly, där omsättningen uppges vara rekord.

Omsättningen ökade med hela 53 procent i premiärrapporten från det svenska havrycksföretaget som gjorde börsentré på Wall Street i New York i maj i år.

Enligt artikeln omsatte Oatly under rapportperioden omkring 1,3 miljarder kronor.

”Våra rekordintäkter under andra kvartalet överensstämde med våra förväntningar och visar en bred tillväxt över flera marknader och försäljningskanaler”, skriver vd:n Toni Petersson i en kommentar i rapporten som återges av Omni Ekonomi.

Aktien tappade på NY-börsen

Bolagets intäkter och förlusten per aktie (11 cent) prickade i det närmaste förväntan.

Den Malmöbaserade havremjölksproducenten kommer in med en högre prognos än väntat för helåret. Oatly räknar med en total intäktsökning på 63 procent 2021, till 690 miljoner dollar. Snittprognosen bland analytiker låg på 681,4 miljoner dollar, uppger TT-Reuters på SvD.

I förra veckan föll aktien i Oatly tungt på uppgifter om att den växtbaserade matproducenten blåst upp sina siffror, en anklagelse som bolaget slog tillbaka mot.

På fredagen rapporterade Dagens PS med hänvisning till Di om att Oatly får konkurrens i Sverige av Arla, som också ska sälja havremjölk i Sverige.

Arla har redan lanserat havremjölksprodukter i Danmark och Storbritannien.

ANNONS
ANNONS

”Sverige är ett av de länder som står på tur men jag kan inte säga om det blir först ut. Jag kan av konkurrensskäl heller inte ge några lanseringsdatum mer än att det blir snart. Konkurrensen är knivskarp och många föl­jer noga det vi gör”, sade Erik Bratthall, presschef på Arla.

Svenska brödraduon Björn och Rickard Öste grundade Oatly och blev miljardärer när bolaget noterades på New York-börsen, vilket Dagens PS tidigare berättat om, också med hänvisning till Dagens Industri.

Läs mer: Oatly förlorar namntvist mot brittiska Pureoaty [Dagens PS]