ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Redeyes analyschef: Kursfallen överdrivna

Uppdaterad: 09 aug. 2022Publicerad: 09 aug. 2022
Redeyes
Embracers vd Lars Wingefors. (Foto: TT)

En vinstvarning i USA utlöste tunga kursfall bland svenska gamingbolag i går, det var överdrivet, anser Redeyes analyschef.

ANNONS
ANNONS

Den amerikanska och Wall Street-noterade chipjätten Nvidia vinstvarnade och flaggade för svagare intäkter.

Det smittade av sig på gamingbolagen Paradox och Embracer, som backade med 9,6 respektive 4,2 procent på Stockholmsbörsen, konstaterar Di.se och uppger att Embracer före det noterade en uppgång under gårdagens handel med drygt 1 procent.

Har svårt att föreställa sig att proppen gått ur PC-spelandet

Överraskande svaga intäkter inom segmentet bidrog till kurstappen, som Redeyes analyschef Tomas Otterbeck kallar överdrivna i Di.

Nvidias vinstvarning borde inte fått så dramatiska effekter, menar han och pekar på att bland andra branschkollegan AMD redovisade en stark rapport.

“Jag skulle inte dra slutsatsen att PC-spelandet kommer köras ned i botten bara för att Nvidia har det lite svårare att sälja jättedyra grafikkort just nu”, säger Tomas Otterbeck på Redeye till tidningen och tillägger att han tycker marknaden varit för snabb med att dra sina slutsatser.

Han nämner också att inflationen kan spela en negativ roll i sammanhanget, åtminstone i fallet med Nvidia.

Läs mer: Tuffa tider för tv-spelsjättar – folk går ut i stället

Läs även: Inga tv-spel för Ryssland – Sony och Nintendo lämnar 

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här