Räden mot SEB:s huvudkontor i Tyskland har pågått sedan i tisdags – över 80 poliser, skatteutredare och åklagare är inblandade.

ANNONS

Det är tyska Handelsblatt som berättar om razzian mot SEB:s tyska huvudkontor i Frankfurt och att utredningen är kopplad till misstänkt skatteflykt.

”Förbi julgranen i entrén och adventskransen på receptionsdisken gick poliserna direkt till arkivskåpen och serverrummen i hopp om att hitta information om de misstänkta”, skriver tidningen (obs, inloggning krävs).

Misstankarna gäller enligt tidningen ”affärer på bekostnad av tyska skattebetalare”.

Koppling till cumex-skandalen

Kopplingar görs även till den så kallade cumex-skandalen där man krävde återbetalning av kapitalskatt på aktieutdelningar trots att ingen skatt betalats in.

Enligt Handelsblatt har den tyska skattemyndigheten krav på 425 miljoner euro, motsvarande 4,4 miljarder kronor plus ränta, efter cumex-affären.

Ett dussintal personer på SEB är i dagsläget föremål för den pågående utredningen.

SEB har tidigare varit i blåsväder på hemmaplan Sverige efter avslöjanden om att storbanken varit med och finansierat en cumex-affär.

Dessa uppgifter tillbakavisade banken senare efter en egen granskning.

ANNONS
ANNONS

SEB:s aktie faller över 2 procent på Stockholmsbörsen i skrivande stund på uppgifterna om razzian mot bankens huvudkontor i Tyskland.

Läs mer: SEB dras in i historisk Europa-svindel [Dagens PS]

Läs även: Tidigare SEB-chefer misstänks i ”Europas största skattestöld” [Dagens PS]