Börsveckan rekommenderar köp av Ferronordic, Boliden och Bonesupport i den senaste utgåvan. TIdningen ger rådet avvakta för Cint, Media and Games Invest och Metacon. Budaktuella Handicare utgår ur Börsveckans portfölj och ersätts av badrumsbolaget Svedbergs.

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordics värdering är alltför låg även för ett cykliskt bolag, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Gruvbolaget Boliden ger en rejäl utdelning till aktieägarna. En bred återhämtning i ekonomin efter sommaren och försiktig värdering gör att aktien lockar, anser tidningen och lämnar köpråd.

Digitala marknadsundersökningsbolaget Cints aktie har stigit med 20 procent sedan börsnoteringen för drygt en vecka sedan. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Köp – men risken är hög

Medicinteknikbolaget Bonesupport är verksamt inom ortopedi, ett område som har fått stå tillbaka när vårdens resurser fokuserat på coronapandemin. ”Vi tror dock på en återgång till hög tillväxt för bolaget efter pandemin”, skriver tidningen och ger köpråd, med tillägget att risken i aktien är hög.

ANNONS
ANNONS

Gamingbolaget Media and Games Invest sekundärnoterades nyligen på First North. Aktien har stigit rejält efter flera förvärv. Bolaget är ett oprövat kort och riskerna är höga, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Vätgasbolaget Metacon har patent och tekniskt kunnande, men efter kursrallyt på 400 procent det senaste året är förväntningarna också väldigt höga. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Börsveckan skriver även rapportkommentarer om tre bolag. Gamingbolaget Thunderful bedöms inte vara något fynd, även om värderingen kommit ned efter kursraset. Fastighetsbolaget Annehem lockar inte tidningen som ser bättre alternativ i sektorn. ”Vi ser ingen anledning till att byta köprådet och ser fortsatt stor uppsida i SBB”, skriver Börsveckan om fastighetsbolaget.

Läs även: Di: Det rullar på bra för aktien – köp den! [DagensPS.se] »