Ordförande i Sandvik stortankar aktier i verkstadsjätten för 36,6 miljoner kronor.

ANNONS

Det är alltså Johan Molin, bolagets styrelseordförande, som nu stortankar aktier vilket uppges vara hans andra köp i verkstadsbolaget år. I början av mars tankade Sandviks styrelseordförande Johan Molin 260 000 aktier i verkstadsbolaget.

Vid lunchtid visade Finansinspektionens insynsregister den nu aktuella och senaste aktieräden – att Molin köpt aktier 160 000 aktier för totalt 36,6 miljoner kronor.

Snittkursen i aktien låg i samband med affären på 228,8 kronor och efter köpet uppges Johan Molin äga 680 000 aktier i Sandvik, enligt ägardatatjänsten Holdings, skriver Di.se som även konstaterar att det var flera insynsköp i Sandvik senaste tiden.

Lundbergs och Industrivärden

I måndags, den 7 juni, kom nyheten om att investmentbolaget Lundbergs köpt 1 miljon aktier i Sandvik för 225,4 miljoner kronor.

Lundberg äger efter det köpet 32,5 miljoner Sandvikaktier som motsvarar 2,6 procent av kapital och röster, skriver Di.

Förutom Lundbergs har Industrivärden, som till största delen ägs av Lundbergs, köpt 4,5 miljoner fler aktier i Sandvik.

Den aktieaffären skedde i slutet av maj och Industrivärdens ägarandel i Sandvik är nu 13,1 procent av aktierna i Sandvik – före affären var ägarandelen 12,7 procent.

ANNONS
ANNONS

Industrivärden slog till på de nya aktierna i Sandvik efter att ha dumpat hela sitt aktieinnehav i stålbolaget SSAB för drygt 2 miljarder kronor.

Sandviks aktie har sedan årsskiftet gått upp med 12,7 procent men är enligt Di ned med 0,3 procent i dag, onsdag, på Stockholmsbörsen.

Läs även: Årets utdelningsfest: 226 miljarder kronor [DagensPS.se] »