Enligt kapitalförvaltare, som inspirerats av börslegendariske Warren Buffett, skyddar starka aktier och fastigheter bäst mot inflationen.

ANNONS

Guy Spier, som beskrivs som ”Buffetts lärljunge” av CNBC, har två rekommendationer till investerare som vill mobilisera mot det höga pristrycket. Det ena är att satsa på aktier som levererar hög avkastning och det andra rådet mot skenande inflation är att investera i fastigheter.

Om fastigheter, säger han:

”Ett näst bästa skydd, om du inte litar på aktiemarknaden, skulle vara att äga fastigheter”.

Han tycker till och med att fastighetssektorn är ett ”underbart sätt” att skydda sig mot inflationen.

Guld och bitcoin går bort nu

Proffs brukar vanligtvis tipsa om guld som en försäkring mot inflation. Även bitcoin anses av många vara en alternativ investering när inflationen drar i väg. Men Guy Spier håller i sammanhanget inte med om att guld och bitcoin är bättre än höga aktieutdelare och fastigheter.

Enligt CNBC har bitcoin rusat med mer än 120 procent i år medan guld uppges ha backat nästan 3 procent i värde.

När det gäller bitcoin har marknaden kännetecknats av stora svängningar och Guy Spier anser absolut att kryptomarknaden är ”helt revolutionerande” och har framtiden för sig, men han menar att det är bubbelvarning på delar av marknaden.

Guy Spier kallas förresten inte Buffetts adept utan orsak. 2018 var han med och betalade 650 000 dollar för att äta lunch med Wall Streets mångåriga investerarorakel, som är ordförande och vd i Bershire Hathaway.

ANNONS
ANNONS

Själv är Guy Spier kapitalförvaltare och grundare av Aquamarine Capital.

Läs mer: Paul Krugman: Löjligt påstående om inflationen [Dagens PS]

Läs även: Michael Burry varnar för krasch: ”Historiskt hög spekulation” [Dagens PS]