Försäljningarna av i första hand tillväxtaktier i USA är överdrivna och investerare borde köpa i dippen i stället för att paniksälja, enligt toppstrateg.

ANNONS

Det är Marko Kolanovic, känd för att vara en pricksäker toppstrateg på Wall Street, som enligt CNBC anser att det inte inte finns fog för de stora aktieförsäljningar som nu sker på den amerikanska börsen.

Oron för en stramare penningpolitik är överdriven, anser proffset.

”Högre obligationsräntor bör inte vara störande för aktier, utan snarare stödja vår önskan om en rotation av tillväxt till värde”, resonerar JPMorgan-strategen Marko Kolanovic.

Omikron kan gynna marknaden i slutändan

JPMorgan har en fortsatt positiv syn på aktier och utgår från att virusvarianten omikron – trots sin snabba och omfattande smittspridning – i slutändan visar sig vara positivt för risktillgångar.

Kortsiktigt är rådet till investerare från JPMorgans toppstrateg att ta tillfället i akt och köpa aktier i dippen.

På måndagen fortsatte teknikaktier tynga NY-börsen. Investerare fortsätter att dumpa tillväxtaktier inför hotet om högre obligationsräntor, rapporterar CNBC.

Brukar få rätt i sina börsprognoser

”Tillbakadragandet av risktillgångar som reaktion på Fed-protokollet är förmodligen överdrivet; åtstramningen av politiken kommer sannolikt att ske gradvis och i en takt som risktillgångar bör kunna hantera och det sker i en miljö med stark cyklisk återhämtning”, sade Kolanovic.

Enligt CNBC har JPMorgan-strategen Marko Kolanovic en doktorsexamen i teoretisk fysik.

ANNONS
ANNONS

Han är känd för att använda alternativa och kvantitativa data för att förutsäga börsens upp- och nedgångar.

Läs även: Rekordflöden till börsen – men obligationer förvånar [Dagens PS]

Läs mer: Stockholmsbörsen föll rejält – minus över 3 procent [Dagens PS]