Dagens PS

Jefferies utser favoritaktier för 2022

Astra
Astra Zeneca är ett av bolagen som finns med på Jefferies lista.(Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 02 jan. 2022Publicerad: 13 dec. 2021

Analytiker på investeringsbanken Jefferies har utsett sina favoritaktier för 2022. Med på listan finns bland annat Volvo och Astra Zeneca. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jefferies har valt ut japanska, amerikanska och europeiska aktier som favoriter inför 2022, skriver CNBC.

Europa har ett starkt år framför sig uppger Jefferies, och tippar på följande aktier: rederiföretaget AP Moeller, ståltillverkaren ArcelorMittal, energiföretaget OMV, Daimler, olje- och gasföretaget Equinor, Deutsche Post, Infineon, STMicroelectronics, Carrefour, uthyrningskoncernen Ashtead och däcktillverkaren Michelin.

Volvo och Astra Zeneca

Två svenskar finns även med på listan: Volvo och Astra Zeneca.

De aktier som förväntas dra nytta av den stigande inflationen är bland annat råvaruhandlaren Glencore, ING, Credit Agricole, UniCredit och stålproducenten Tenaris.

Heta japanska aktier 

Vidare klargör Jefferies att japanska aktier utgör en “attraktiv investeringsmöjlighet”, efter att ha presterat bättre än både USA och Europa sedan september, och fortsätter att vara en “attraktiv marknad.”

Japanska aktier med på listan inkluderar Toyota, Sony, halvledartillverkaren Tokyo Electron, bildelstillverkaren Denso, Olympus, telekommunikationsoperatören KDDI, Mitsubishi Electric, Suzuki Motor och läkemedelsföretaget Otsuka.

ANNONS

“Återöppnandet stimulerar vinst samtidigt som det förstärks av robusta finanspolitiska stimulanser”, sa en av analytikerna Desh Peramunetilleke, i ett uttalande.

Jefferies förväntar sig en vinsttillväxt på tio procent för amerikanska aktier och de som ser ut att gå starkt under 2022 är aluminiumföretaget Alcoa, läkemedelsjätten Pfizer, finansiella tjänsteföretaget Discover Financial, Goldman Sachs och JP Morgan.

Läs även: Morgan Stanley: Elva aktier mot hög inflation

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS