Aktieklipparen, tv-kändisen och kriminologiprofessorn förtegen om investmentbolaget som gjort honom stenrik.

ANNONS

”Det stora som har hänt är att jag lagt över de finansiella affärerna i ett särskilt investmentbolag. Det finansiella är utan jämförelse den största delen av verksamheten i mina bolag numera”, säger Leif GW Persson till Expressen.

Men han vill inte avslöja vad investmentbolaget heter.

Tidningen har emellertid lyckats lista ut det genom att gräva i offentliga databaser: Arastoupour & Persson Investment AB.

Det är där tv-profilen har sin handel med värdepapper och som gjort honom förmögen.

Leif GW Persson har även en finanskompanjon i investmentbolaget, Iraj Arastoupour, som beskrivs som en doldis.

ANNONS
ANNONS

Totalt sett omsätter GW Persson företagsimperium med värdepappershandel, intäkter från böcker, film och tv samt ett varumärkesbolag med försäljning av GW:s viner, viltkött och ett eget snus närmare 100 miljoner kronor, avslöjar den folkkäre tv-profilen för Expressen där han även säger att hans börsaffärer är ”ganska riskfyllda” och att han därför bestämt sig för att sluta leverera aktietips till allmänheten.

”Jag har inget emot att berika folk, men det kan jag ju inte garantera. Jag vill definitivt inte medverka till deras olycka, så att de ger sig in i affärer som de egentligen inte har råd med. Ungefär så har jag tänkt”, säger Leif GW Persson i artikeln.