Microsoft har av tradition stått starkt i ekonomiska nedgångar och meritlistan talar för att trenden håller i sig, enligt Goldman Sachs.

ANNONS

Investmentbanken Goldman Sachs har Microsoft-aktien som ett av toppvalen på börsen inför 2023 och ser en uppsida på 27,3 procent i aktien från kursnivån när börshandeln stängde på torsdagen.

Det skriver CNBC.

Bland annat pekar Goldman på en stor produktportfölj som gör den amerikanska techjätten väl positionerad.

Microsofts ställning kan även stärkas genom kundernas ökade fokus på att optimera sina it-utgifter, enligt analysen.

Rådet: Fokusera på hur Microsoft gjort tidigare i kriser

Samtidigt som en dämpad efterfrågan på persondatorer talar mot bolaget visar kvartalsrapporten under årets första kvartal på god tillväxt inom, som det heter, ”viktiga strategiska områden för företaget”.

Investerare rekommenderas att fästa blicken på Microsofts tidigare förmåga att öka sin vinst genom mer effektivisering och kapitalallokering, vilket även inkluderar utdelningar och återköp av aktier, enligt Goldman Sachs börsproffs som tror på resultatlyft i de framtida kvartalsrapporterna från USA-bjässen.

I likhet med andra Big Tech-bolag har Microsoft-aktien fått mycket stryk på börsen under 2022 i kölvattnet av centralbanken Federal Reserves aggressiva räntepolitik i kampen mot inflationen.

Hittills i år är aktien ner med 26,4 procent, konstaterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Stjärninvesterare: Då ljusnar det för tech [Dagens PS]

Läs mer: Mer än 4 000 miljarder borta i teknikbolagen [Dagens PS]

Läs också: Tillsynsmyndighet vill stoppa Microsofts köp av Activision [Dagens PS]