UBS som nyss räddat rivalen Credit Suisse i Schweiz från undergång – och ytterligare två aktier – får köptips med eftertryck av Goldman Sachs.

ANNONS

När den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs nu vaskar och ger på börsen är det uteslutande europeiska aktier som får tipset.

Bland andra åtnjuter schweiziska bankjätten UBS förtroendet, berättar CNBC.

Aktien i UBS, som nödköpte bankkonkurrenten Credit Suisse i sista stund, har enligt Goldmans analytiker potential att stiga med 104 procent.

Ännu mer uppsida i Deutsche Bank än UBS

Även aktien i det brittiska telekommunikationsbolaget BT Group har en uppsida på över 100 procent (101 procent för att vara exakt), tror Goldmans börsproffs.

Där till ser Wall Street-banken en uppsida på 114 procent i Deutsche Banks aktie.

”Rädsla för smitta i det globala finansiella systemet och osäkerhet om räntorna har tyngt investerarnas sentiment de senaste veckorna, men möjligheterna kvarstår mitt i marknadsvolatiliteten”, skriver CNBC med hänvisning till Goldmans Sachs syn på saken.

Andra europeiska aktier som lyfts fram är svenska Epiroc, som tillverkar gruvutrustning, det spanska telekommunikationsbolaget Telefonica, oljejättarna BP och Shell, Repsol samt tyska biltillverkarna Mercedes, Porsche och BMW.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och börs? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Handelsbanken småsparar-favorit i bankfrossan [Dagens PS]

Läs mer: Analys: ”Andra våg” av utflöden från banker [Dagens PS]