Inflationen blir långvarig och bästa sättet är att fokusera på tillväxtmarknader som anses ha ”upplevt en perfekt storm” enligt expert.

ANNONS

”Tillväxtmarknaderna har upplevt en perfekt storm. Det kommer snart att bli dags att investera i tillväxtmarknader igen och då särskilt i Kina, där centralbanken börjat lätta på penningpolitiken igen”, säger Vincent Mortier, vice investeringschef på kapitalförvaltaren Amundi, skriver Placera.

Hans kollega Pascal Blanqué, som är investeringschef på Amundi, räknar med låg global tillväxt och en ”permanent hög inflation”, framgår det på den Avanza-ägda sajten.

Pascal Blanqué tror, säger han, att världen är på väg in i ett scenario som påminner om det som var på 1970-talet.

Hissar värdeaktier och tillväxtmarknader

Både han och Vincent Mortier rekommenderar investerare att positionera sig i värdeaktier och tillväxtmarknader för att parera mot inflationen.

”Vi tror att vi bara befinner oss i början av uppgången för värdeaktier. Vi tror också att tillväxtmarknader och särskilt kinesiska tillgångar är för lågt värderade”, säger även Pascal Blanqué.

ANNONS
ANNONS

Bedömningen är också att världens centralbanker är bakbundna att agera, några höjda styrräntor i vidare mening tror inte Amundis experter på utan räknar med att pengar blir fortsatt ”billiga”.

När räntorna så småningom börjar höjas kommer däremot techaktier att rasa, en sektor som de bubbelvarnar för utifrån de extremt höga värderingarna i många av techbolagen.

Techmarknaden lever i tron att pengar kommer att vara fortsatt, gränslöst billiga, vilket proffsen tror kommer att straffa sig.

Läs mer på Placera.nu.

Läs även: Kräftgång på en av världens starkaste börser [Dagens PS]

Läs också: Här är senaste aktieköpen av Warren Buffett [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs vidare: Enorm värdeökning – dags att vikta om portföljen! [Dagens PS]

Läs också: Soros satsar på fastighets- och finansaktier [Dagens PS]

Missa inte: Kapitalproffs: Fastigheter och aktier skyddar bäst [Dagens PS]