Tidningen tror att aktiekursen kan få revansch och förklarar varför. Tänker du skugga rådet?

ANNONS

Det är det dansk-brittiska säkerhetsbolaget G4S svenska konkurrent Loomis som hissas i en analys signerad av tidningen expert Agnetha Jönsson.

Enligt Jönsson är det under rådande pandemi rea på Loomis-aktien, den har ”blivit alltför billig”, heter det.

Di-skribenten ser en rejäl uppsida och motiverar sin köprekommendation bland annat med att budgivare nu gör framstötar, dock misslyckade sådana, hos rivalen G4S.

Tror på lyft för hela säkerhetssektorn

För det dansk-brittiska säkerhetsbolaget G4S, som konkurrerar med både Loomis och Securitas, har det inneburit att aktiekursen ryckt rejält.

Säkerhetsbolagen har kraftig motvind i coronapandemin men Jönsson räknar alltså med ett lyft för sektorn på börsen.

Kontanthanteringsföretaget Loomis, som för många år sedan avknoppades från Securitas, kan bland annat dra fördel av att 70 procent i euroområdet fortfarande uppges använda kontanter, även om kontanter är på utdöende i Sverige, enligt Di.

Loomis uppges även stå rustat på en rad andra plan och sammantaget öppnar det för köptillfällen i aktien enligt Agnetha Jönsson.

Om analytikerna får rätt blir 2020 ett hack i kurvan för Loomis medan 2021 väntas innebära en försäljning och vinst likt 2019, enligt analysen.

ANNONS
ANNONS

Loomis handlas nu kring p/e 11 på nästa års siffror medan femårssnittet ligger kring 14. Det skulle motsvara en uppsida på 30 procent, enligt Jönssons analys i Di.

Läs hela Di-analysen.

Läs även: Andra pandemivågen är här – här är en vinnaraktie [DagensPS.se] »