Börsveckan levererar tips på fyra köpvärda aktier i måndagens utgåva. Ytterligare tre aktier kan du avvakta med, enligt proffsen.

ANNONS

Tidningen är ute med ett nytt nummer och den här gången levererar Börsveckan tips på fyra köpvärda aktier.

Det är kvartetten Elekta, SKF, Collector och Bokusgruppen som får köpråd medan experterna anser att du kan vila på hanen med 24Storage, Oncopeptides och Synthetic MR.

I fallet med medicinteknikbolaget Elekta ser Börsveckan en orderbok som fylls på. Aktien är attraktiv, heter det.

SKF har goda utsikter i närtid

Verkstadsbolaget SKF får rådet bland annat för att utsikterna bedöms som goda, även förvärv kan ligga i pipen, enligt Börsveckans proffs.

Nischbanken Collector får köptipset trots att kursen gått starkt i år. Bland andra har storägaren Erik Selin tankat aktien. Insynshandeln i kombination med Collectors vinster lockar till köp, anser Börsveckan.

När det gäller Bokusgruppen är aktien ”värd en chansning”, anser tidningen som tycker att värderingen är försiktig och uppmuntrar till köp.

24Storage, som börsproffsen anser att du ska avvakta med, beskrivs bland annat som en udda fågel med ett resultat som släpar efter. Aktien lockar inte i nuläget.

Här är osäkerheten för stor

Forskningsbolaget Oncopeptides uppges ha en aktiekurs som halverats sedan i februari, bolaget omgärdas av för stor säkerhet, anser Börsveckan och rekommenderar dig alltså att avvakta.

ANNONS
ANNONS

Och samma sak är rådet, som framgår, med mjukvarubolaget Synthetic MR vars aktie rusat 75 procent det senaste året, här har marknaden tagit ut för mycket i förskott, anser experterna på Börsveckan. Kör inte aktien, avvakta, är rekommendationen.

Läs även: Därför kan du vara fullinvesterad på börsen [DagensPS.se] »

Läs vidare: Det händer på börsen idag 14 juni [DagensPS.se] »