Randviken, ett kanske inte så känt fastighetsbolag, har fortfarande en spännande aktie, anser Börsveckan i senaste numret.

ANNONS

Tidningen satt köprekommendation på Randviken i augusti och efter det har bolaget bland annat annonserat förvärv på över 3 miljarder som väntas slutföras under årets fjärde kvartal.

Detta gör att Randviken dubblerar sitt fastighetsbestånd och ambitionen att innan årets slut 2023 förfoga över ett bestånd på 10 miljarder, detta är fullt realistiskt, enligt Börsveckan som alltså fortsatt tror på aktien.

”Allt sammantaget så anser vi att Randviken ser fortsatt intressant ut och vi väntar oss fler affärer och effektivisering av driften framgent. Värderingen är heller inte särskilt ansträngd. Vi behåller köprådet trots en fin kursuppgång på ganska kort tid”, skriver tidningen i analysen.

Avstå Nivika för Klarabo

När det gäller Nivika, ett fastighetbolag från Värnamo på väg till Stockholmsbörsen, är däremot rekommendationen till placerare att avstå bolaget.

Experterna på Börsveckan ser ingen lockande uppsida i aktien.

ANNONS
ANNONS

”Vi säger avstå Nivika och teckna Klarabo istället”, skriver Börsveckan, som även anser att investerare gör klokt i att inte teckna sig i Mestro inför noteringen på First North.

På sikt kan framtiden tala för Mestro, som kan bli en uppköpskandidat om fem-tio år vid en konsolidering i branschen. Det är också så att bolagets affärsmodell är intressant, men just nu kan Börsveckan inte se någon direkt uppsida i aktien, därav rådet till investerare att inte teckna sig inför börsnoteringen.

Stenhus har ansträngd kalkyl

Stenhus, ytterligare ett bolag i fastighetssektorn, siktar förvisso högt och är uppbackat av bland andra fastighetsprofilen Erik Selin, men enligt Börsveckan är kalkylen ”ansträngd”, värderingen i dag är inte intressant, heter det bland annat där rekommendationen är att avvakta med Stenhus.

Tidningen anser dessutom att det är läge att sälja aktien i glasskadebolaget Gary Group, riskerna i bolaget är för ”höga till nuvarande kursnivåer”, heter det i analysen.

Gary Group, bland många känt som Ryds bilglas i Sverige, gjorde börsentré i september.

ANNONS
ANNONS

En aktie som däremot köpstämplas i nya utgåvan av Börsveckan är Poolia, som trots att aktien redan gått starkt anses ha mer att ge med en nettokassa på 77 Mkr och en värdering på 690 Mkr, vilket uppges motsvara 8,7 gånger nästa års förväntade rörelseresultat.

”Det är lågt, även med hänsyn till bolagets cykliska karaktär.

Trots en stark kursutveckling framstår aktien som intressant. Den stora kassan ska dessutom sättas i arbete genom förärv enligt vd. Vi säger köp”.