Fastighetsaktören Klarabo är enligt Börsveckan både ”välskött” och har en ”rimlig värdering” – teckna dig i bolaget är rådet.

ANNONS

Hyresrättsutvecklaren Klarabo är senast i raden av fastighetsbolag som går till Stockholmsbörsen, och det är ett bolag som Börsveckan uppskattar mycket.

Tidningen anser företaget är välskött och värderingen är rimlig, därför är rådet till investerare att teckna sig.

Enligt Börsveckan söker sig Klarabo till börsen ”av rätt anledning”, kassan är stark och det finns ”kapital för ytterligare tillväxt”, enligt analysen där det framgår att teckningskursen är fast och satt till 35 kronor.

Rutger Arnhult en av investerarna

Kostnaden för emissionen uppges vara 40 Mkr, ”vilket möjligen är högt (cirka 5 procent av emissionen) men det må vara”.

Den emission som Klarabo genomför inför börsnoteringen på 750 Mkr, exklusive övertilldelning på max 15 procent, uppges vara garanterad till 72 procent av både svenska och utländska investerare.

Bland de svenska ägarna finns Spiltan, SBB och Länsförsäkringar, men även fastighetsmiljardären Rutger Arnhult, berättar Börsveckan som gillar Klarabo av flera skäl.

”Bostäder till en överkomlig prislapp med tydlig potential från renoveringar och projekt med en erfaren ledning och förtroendeingivande ägarlista är en mix som vi gillar”, heter det bland annat.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om fastighetsbolaget och dess förestående börsintroduktion på Börsveckan.

Läs även: Klart: Rutger Arnhult vinner maktstriden i Castellum [Dagens PS]