Börserna i Europa väntas öppna i positiva tongångar på onsdagen, rapporterar CNBC nu på morgonen.

ANNONS

”Storbritanniens FTSE-index ses öppna 44 punkter högre på 7.489, Tysklands DAX 97 punkter högre på 16.038, Frankrikes CAC 40 upp 53 punkter på 7.236, enligt data från IG”, skriver CNBC.

I dag, onsdag, kommer nya siffror in över inflationen i USA och investerare avvaktar nästa drag från USA:s centralbank, Federal Reserve.

Ekonomer spår prisökningar på 0,4 procent i december, jämfört med månaden innan, och att inflationsökningen hamnar på 7 procent på årsbasis, enligt Dow Jones.

Under tisdagens utfrågning i senatens bankutskott deklarerade Feds ordförande Jerome Powell att centralbanken kommer att höja räntan mer i år än planerat om det är nödvändigt för att bekämpa inflationen.

Enligt Powell kommer den höga inflationen att ligga kvar till mitten av 2022.

Börserna klättrar även i Asien

i Asien stiger finansmarknader på onsdagen efter bland annat makrodata över konsument- och producentprisindex i Kina, som enligt Reuters var upp med 1,5 procent i december, jämfört med motsvarande månad för ett år sedan.

Det var, framgår det, en minskning från november då indexet ökade med 2,3 procent och lägre än den väntade ökningen i Reuters enkät på 1,8 procent.

ANNONS
ANNONS

Senare under onsdagen kommer siffror in över eurozonens industriproduktion.

Läs även: Teknik och elbilar draglok på Wall Street [Dagens PS]