Storbritannien tar sig nu upp ur coronakrisen med stor köpvilja och mycket besparingar, skriver CNBC. Nu väntar en konsumtionsvåg, tror många analytiker.

ANNONS

“I Storbritannien finns det gott om köpkraft. Den här julen kommer människor att vara mycket mer villiga att köpa produkter”, säger Charles Hunt som leder analysavdelningen på den brittiska investmentbanken Peel Hunt.

Han säger också att företag som är tillgängliga på webben och har bra leveransservice kommer att tjäna på det. Därför lyfter han upp aktierna i klädkedjan Next, möbeltillverkaren DFS och modeföretaget Boohoo som tre favoriter i kategorin.

Hunt noterar också att Storbritanniens befolkning fortsätter att lägga ner mycket resurser på att göra i ordning sina hem. Aktien för Howdens, som säljer köksinredning, är därför sannolikt ett bra köp.

En annan bransch som kommer att leva upp är resebranschen. Och Charles Hunt tipsar om Jet2, ett flygbolag för budgetresor.

Simon Young är förvaltare på AXA Investment Managers. Han säger att pandemin har gett många britter en unik möjlighet.

“Vissa företag har utnyttjat svagheterna hos sina konkurrenter för att öka sina konkurrensfördelar”, säger han i ett uttalande. AXA har valt ut aktier I företag som har blivit hårt drabbade av pandemin, men som antagligen kommer stärkta ur situationen.

Young nämner som exempel bagerikedjan Greggs, matleverantören Compass Group och försäkringsbolaget Admiral insurance.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Svensk aktie trea på global tio-i-topp-lista
Fem säkra aktier i skakigt Asien