Dagens PS

Fem säkra aktier i skakigt Asien

Singapore-börsen är säkrast i Asien nu. (Foto: TT)
Singapore-börsen är säkrast i Asien nu. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 29 sep. 2021Publicerad: 29 sep. 2021

När marknaden börjar gå ner är det dags för investerare att rida ut stormen. Finns det några säkra placeringar i Asien? Investmentbanken OCBC pekar ut Singapore. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Singapore har varit skyddat från marknadsfluktuationer på den globala marknaden. och har klarat omständigheterna ganska bra i år, skriver bankens Carmen Lee i en anteckning i veckan.

Hong Kongs index har istället sjunkit mer än 20 procent på en vecka och mer än tio procent så lång det här året.

Finansbolaget MCSI:s index över aktier i Asien har gått ner med tre procent.

I jämförelse klarar sig alltså aktiemarknaden i Singapore bra, samtidigt som handelsvolymer och ekonomisk aktivitet i landet har gått starkt framåt, skriver CNBC.

Säkra kort på Singapores aktiemarknad

OCBC plockar ut kreditgivare som DBS Group och United Overseas Bank.

Man tror också på fastighetsaktörer som Ascendas REIT, Ascott Residence Trust och CapitaLand Integrated Commercial Trust. OCBC räknar med mer än 20 procents uppsida på dessa aktier jämfört med idag.

Varför Singapore?

OCBC’s Carmen Lee menar att aktier som är listade i Singapore ger investerare en defensiv och resilient exponering mot marknaden vid en jämförelse mot den turbulens som väntar på kort och medellång sikt.

Osäkerheten handlar bland annat det krisande bolaget Evergrande, men också om de kinesiska lagar och regleringar som just nu gör läget oklart.

Aktievärdet är i flera fall dessutom bättre i Singapore jämfört med på andra asiatiska börser och ekonomin har tagit fart.

Dessutom tror Lee att det blir lättare att börsintroducera nya företag, särskilt nu när Singapore kommer att tillåta SPAC-bolag på börsen.

“Det kan potentiellt hjälpa dem att hindra en nedgång av börsintroduktioner och attrahera bolag som är i tillväxtfasen”, skriver Lee.

Läs också:

Aktiechef på Carnegie: Rekyl öppnar för köplägen
Elon Musk fortsätter ösa lovord över Kina

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS