På en skala 1-5 rankas analytikernas hetaste aktier just nu – här är aktierna som figurerar på topplistan. Är du med i matchen?

ANNONS

Swedbanks marknadsstrateg Martin Hallström har sammanställt vilka aktier som åtnjuter högst förtroende blad analytikerna just nu, vilket sker på en rankningsskala från 1 till 5 och där 5 innebär att samtliga analyshus hissar aktien med ”köp” medan 1 betyder att samtliga analyshus har en säljrekommendation på aktien.

Aktierna som finns på listan har allihop minst fem analyshus som följare och enligt Martin Hallström har det inte skett några stora förändringar i september utan analytikerna har i stort sett samma börsfavoriter som månaden innan, framgår det.

Undantagen är Intrum och Autoliv som både kvalat in ”bland de bolag som analyshusen på aggregerad basis är mest optimistiska till”, skriver Swedbanks marknadsstrateg Martin Hallström på bankens placeringssajt Aktiellt.

MTG, Leovegas, och Nordnet får alla en 5:a på listan som sammanställts.

Det får även Kindred, men det beror på att listan kom till innan Kindred fick en sänkt rekommendation från köp till behåll av Carnegie i dag, måndag.

ANNONS
ANNONS

I övrigt får Lundin Gold 4,80, Nent 4,78 liksom International Petroleum Corporation.

Intrum har rankningsbetyget 4,75, Hansa Biopharma och Loomis 4,71, NCC, Nobia och Dometic 4,67, Hoist och Autoliv 4,60 och Saab 4,56.

Källa: Swedbanks Aktiellt

Dagens PS investerardygnet berättar utifrån en analys från Deutsche Bank att Stockholmsbörsen presterat bäst årlig avkastning i Europa för sina investerare sedan 1970.

”Investera i aktier och välj Stockholmsbörsen. Så skulle man kunna summera tyska Deutsche Banks analys av avkastning mellan obligationer, aktier och länder under de senaste 50 åren.

ANNONS
ANNONS

Det är en tidsrymd som rimligtvis eliminerar tillfälligheter. Resultatet är således svårt att förklara bort”, heter det i artikeln på Investerardygnet.

Läs mer om det här: Stockholmsbörsen – bästa börsen i Europa [Dagens PS]

Läs även: Aktietrojka får köptips i Börsveckan [Dagens PS]