Börsveckan är ute med sitt måndagsnummer och levererar tre köptips, två aktier får avvakta-råd och ytterligare en aktie bör du teckna, enligt proffsen.

ANNONS

De tre aktier som får köptips i nya utgåvan av Börsveckan är Catena Media, Hexicon och Godsinlösen, medan tidningen rekommenderar dig att teckna Truecaller.

Kommunikationsappen Truecaller har ingen värdering som skrämmer utan bedöms tvärtom vara en lönsam snabbväxare, anser aktieexperterna, berättar Finwire och konstaterar att tipset är att teckna sig i Truecallers aktie.

Ger även två avvakta-råd

Catena Media uppges ha en försiktig värdering, trots att aktien rusat i år, och rådet är att tanka pappret i portföljen.

I övrigt får returbolaget Godsinlösen och även vindbolaget Hexicon alltså köpråd.

Där till är tipset att avvakta med elfordonsföreetaget Inzile, som tidigare fått ett köpråd.

Även på programvarubolaget Enea, som nyss gjort ett förvärv, är rådet till placerare att tills vidare avvakta.

Dagens PS berättade nyligen om en svensk aktie som rankas på tredje plats i en sammanställning av CNBC över tredje kvartalets tio bästa globala aktier.

Det är svenska läkemedelsföretaget Orphan Biovitrum – specialist på sällsynta sjukdomar – som tar tredjeplatsen på CNBC:s 10-i-topplista över globala aktier som gått starkast under årets tredje kvartal, som för övrigt tar slut i dag den 30 september.

Aktiekursen i Orphan Biovitrum har enligt sammanställningen stigit med 52,1 procent sedan kvartalets början, främst drivet av att företaget har accepterat ett bud på 69 miljarder kronor från Advent International och Singapores förmögenhetsfond GIC.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Världens rikaste familj: Så investerar vi på börsen [Dagens PS]

Läs även: Det händer på börsen idag 4 oktober [Dagens PS]