Ett vida känt svenskt storbolag har stått under hårt tryck på börsen i år, aktien har fallit tungt och nu ser analytiker ”ett kap”.

ANNONS

Det handlar om aktien i industrijätten AB Volvo som enligt Di tappat 20 procent på börsen sedan toppen i våras (minus 12 procent justerat för utdelningar) och nu ser analytiker det som ett ypperligt tillfälle att tanka aktien, som uppges vara ”ett kap”.

Enligt Bloomberg, som Di hänvisar till, är det nu en rekordhög andel analytiker som köpstämplar Volvoaktien där ”gapet mellan den genomsnittliga riktkursen och aktiekursen är på samma nivåer som efter börskraschen i pandemins inledning”.

I genomsnitt ligger analytikernas riktkurs på AB Volvos aktie på 247,70 kronor, vilket innebär en uppsida på 30 procent.

Analytiker: Handlar Volvoaktien till ”realisation” 

”Just nu handlar vi Volvo på 190 kronor, det är ett kap, en realisation”, säger Magnus Behm på Pareto Securities, som enligt artikeln ser mycket låga vinstmultiplar och en direktavkastning på 8 procent för 2022.

John Hernander, investeringschef på Nordea Fonder, säger även han att Volvo nu är billig på börsen, och att aktien kan fortsätta vara det ”ett tag till”.

Hampus Engellau, analytiker på Handelsbanken, tror, skriver Di, att Volvo går mot ett starkt 2022, även om han bedömer att halvledarkrisen fortsätter.

Bland verkstadsbolagen på Stockholmsbörsen hade AB Volvo, enligt John Hernander, det klart starkaste kassaflödet under senaste tolv månaderna fram till och med andra kvartalet i år.

Man står betydligt mer stabilt, är bedömningen, än exempelvis Atlas Copco inför de två kommande åren, dessutom uppges AB Volvo vara bättre på att hantera nedgångar än verkstadsbolaget Atlas Copco.

ANNONS
ANNONS

När Volvo släpper sina rapportsiffror för tredje kvartalet kan aktien skutta till uppåt, som en första indikation på vad som komma skall.

Läs mer på Di.se vad proffsen säger om Volvos direktavkastning, balansräkningen och synen i stort på Volvoaktien.

Läs även: Strateg: Rea på sju aktier när börsen faller [Dagens PS]