Världens rikaste familj, god för över 2 000 miljarder kronor, tvingas på grund av regelverket avslöja sina investeringar på börsen.

ANNONS

Nu har du chans att ta rygg på världens mäktigaste familjedynasti, familjen Walton, ägare till den amerikanska affärskedjan Walmart.

Bloomberg berättar att den extremt rika familjen, som uppges ruva på en förmögenhet på 238 miljarder dollar, drygt 2 000 miljarder kronor, enligt Bloomberg Billionaires Index, i slutet av juni ägde aktier till ett värde av nästan 5 miljarder dollar.

Det kan jämföras med i slutet av december 2020, då aktieägandet i familjen uppgick till 3,8 miljarder dollar, enligt den amerikanska finansinspektionen SEC som artikelförfattaren hänvisar till.

Waltons, som alltså är världens rikaste familj, gör bland annat sina investeringar på börsen via investmentföretaget Walton Investment Team, WIT, ett dotterbolag i familjeimperiet och som i år börjat avslöja hur innehaven ser ut.

Har stora investeringar i EFT:er

Bland annat placerar familjen i billiga, börshandlade fonder – så kallade ETF:er med horisont mot tillväxtmarknader – men familjen är också direkt exponerade mot aktiemarknaden.

ANNONS
ANNONS

Aktier som Apollo Global Management, Snowflake och kinesiska Pinduoduo finns i portföljen.

Här kan du även se vilka ETF:er som den stenrika dynastin investerat i.

Familjen har i åratal, enligt Bloomberg, lagt locken på om sina investeringar men i takt med att aktier i Walmart sålts av har det blivit svårare för familjen att hålla sina investeringar hemliga.

Waltons har, framgår det, avyttrat aktier i Walmart för 6,5 miljarder dollar sedan i början av 2020.

Tvingas följa SEC:s regler

När det gäller familjens investeringar har enskilda familjemedlemmar blivit mer öppna kring dessa. Exempelvis har Ben Walton – som uppges äga Zoma Capital, ett bolag verksamt inom energi och vatten – offentliggjort information om såväl sina investeringar som filantropiska gärningar.

Waltons har också hedgefonder som Tiger Global Management och Viking Global Investors står bakom, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

Familjen Walton är i dag tvingade enligt SEC-regler att berätta offentligt om sina aktieinnehav. Investerare som förvaltar amerikanska aktier för mer än 100 miljoner dollar måste redogöra för sina innehav, även om familjen kan vädja om att hålla informationen konfidentiell.

Enligt Bloomberg har Walton Enterprises, som sköter en del av familjens investeringar, aldrig lämnat in någon kvartalsrapport om innehaven enligt kravet på anmälningsplikt.

Fotnot: SEC är en förkortning av Securities and Exchange Commission.

Läs även: USA:s rikaste familjer och vad pengarna kommer från [Dagens PS]