Delar av aktiemarknaden är fullständigt övervärderade, säger finansmannen och investeringsproffset Barry Sternlicht till CNBC. Han ser en tudelad börs och varnar för meme-aktier.

ANNONS

“Egentligen har du två aktiemarknader idag, säger Sternlicht i en intervju med CNBC. Du har den som jag växte upp med. Jag studerade ekonomi och lärde mig om diskonterad kassaflödesanalys och om företagens förmåga att ge utdelning och växa”, säger Sternlicht.

Men sedan har du också ett komplett kasinosamhälle. En totalt spekulativ bubbla, oavsett om det handlar om meme-aktier eller om ökningen för en del tech-bolag som är omöjliga att föreställa sig”, säger Sternlicht. 

Sternlicht menar att vissa av tecknen på aktiemarknaden idag liknar de han såg vid 00-talets början. Då föll Nasdaq med 82 procent. Han pekar på att många företag dag går med förlust samtidigt som deras aktier säljs till rekordhögt pris.

Ett exempel på meme-aktier som blåstes upp tidigare i år var GameStop och AMC, där GameStops aktie fortfarande ligger på ett 800 procent högre värde än vid årets början.

Techtunga Nasdaq Composite har gått upp med mer än tolv procent det här året, och låg i september inte långt ifrån sitt rekord.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Granskning: Björnmarknad på Stockholmsbörsen
Bred nedgång i ekonomin – tunga sektorerna faller