Nu berättar den unge mannen om sin framgångsrika börsresa där några tusenlappar snabbt blev en miljon. ”Det var magiskt.”

ANNONS

I december 2020 blev Nicklas Östlund, 27 år, miljonär. Vägen dit gick via börsen. För tre år sedan tog han beslut om att investera i aktier och till en början la han alla ägg i samma korg, som det brukar heta. Han satsat 25 000 kronor i ett och samma bolag.

”Det är egentligen katastrof, det ska man aldrig göra. Jag blev av med mer eller mindre 80-90 procent av de pengarna jag hade lagt in första halvåret”, berättar han i Expressen.

Misstaget gjorde att han ändrade strategi. Han såg till att bli mer påläst.

Fick lägga om taktiken 

”Hade inte jag läst på samtidigt som jag började hade jag nog också lagt av. Men under tiden jag läste på så förstod jag att man kan inte bara investera i ett bolag”, förklarar Nicklas Östlund för tidningen.

Han lärde sig att sprida riskerna med aktier i olika bolag och sektorer och i början av december nådde han milstolpen en miljon kronor och firade stort.

”Det var magiskt”, utbrister Nicklas Östlund.

Hans råd i Dina Pengar i Expressen till andra noviser på aktiemarknaden är att grotta ner sig i böcker och poddar inför investeringen på börsen.

ANNONS
ANNONS

Sprid riskerna och börja i liten skala med att köpa fonder. Övergå därefter i aktier.

Se också till att hålla huvudet kalla, känn ingen stress utan låt det ta den tid det tar att bygga upp börsförmögenheten, tipsar Nicklas Östlund.

Läs även: Robothandlare slagna av börsproffs [DagensPS.se] »