Paret Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital tecknades till 1400 procent inför börsnoteringen som är planerad till på onsdag. 27 000 investerare tecknade sig för att få köpa aktien.

ANNONS

Nästa vecka listas Sebastian och Nina Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital på First North. Investmentbolaget grundades 2013 och har innehav i tretton bolag, där de största är Klarna, Budbee och Truecaller.

Investerare och småsparare hade fram tills i onsdags möjlighet att teckna sig för aktier – och det var det många som gjorde. Bolaget ska ta in 87 miljoner kronor, men 27 000 investerare tecknade sig för 1,2 miljarder kronor till teckningspriset 10 kronor per aktie. Minsta teckningspost var 500 aktier.

Teckningsgraden blev därmed 1400 procent, och det långt ifrån alla som kommer få tilldelning. Vilka som får tilldelning avgörs på måndag, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

”Kul, va, nästan folkaktie! Hedrande och man blir humbled att så många ändå tror på vad vi gör. Och samtidigt känner man oj då, när så många valt att betta på oss. Nu gäller det verkligen att leverera!”, skriver Sebastian Siemiatkowski i ett sms till Breakit.

Första handelsdag på Nasdaq First North Growth Market är planerad till den 20 oktober 2021. Substansvärde inklusive nettokassa landar på 184 miljoner kronor, enligt Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

”Vår dröm är att det här är en aktie som man vill behålla länge. Som vi försökt vara tydliga med, stoppa inte in en för stor andel av din förmögenhet i den här aktien. Det är för att vi vill känna oss trygga med att kunna ta risk”, sa Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Dagens industri i september.

Läs även: Klarnas vd börsnoterar sitt investmentbolag [Dagens PS]