Börsen är skakig, men tio aktier kommer med säkerhet att öka mer än 20 procent på längre sikt. Goldman Sachs listar dem.

ANNONS

Vid sidan av sju tidigare listade techaktier ser Goldman Sachs särskild potential i områdena hälsa, finans, infrastruktur och material.

Det här är deras tips på tio aktier fördelade inom respektive område.

Hälsa

Oak Street Health är ett amerikanskt primärvårdsföretag som Goldman Sachs menar har ”demonstrerat en benägenhet att skala upp verksamheten med bibehållet kliniskt och finansiellt resultat”. Riktkursen sätts till 50,3 procent inom de närmaste tolv månaderna.

Alibaba Health, ett kinesiskt företag som säljer läkemedel på nätet, kommer enligt investmentbanken att ha ”relativt snabb vinstutveckling” de kommande tre åren, med anledning sv sin storlek. Trots att kinesiska reglementen kan komma att påverka vinstutvecklingen menar man att aktien kommer att gå upp med 42,1 procent.

Oncoclinicas är ett brasilianskt företag för cancerläkemedel. Dess fokus och ställning inom den här sektorn, tillsammans med specialistkompetensen i företaget, kommer att ge aktien en uppsida på 68,8 procent inom de närmsta 12 månaderna, menar Goldman Sachs.

Glenmark Life Sciences är ett indiskt bolag som tillverkar ingredienser och aktiva substanser för läkemedelstillverkning. Aktien  har 28,4 procents uppsida de närmsta 12 månaderna.

Finanssektorn

Jefferies är en amerikansk investmentbank som just nu håller på att omstruktureras. Aktien kommer att gå upp minst 23 procent de närmaste tolv månaderna, när detta väl är klart. Goldman Sachs räknar också med högre utdelning.

Piper Sandler får goda betyg för sin ”utveckling bort från förvaltning av tillgångar och handel, till att bli en investmentbank i enlighet med light-capitalmodellen”. Aktien stiger med 24 procent den närmaste månaden, enligt Goldman Sachs.

Kaspiand och Halyk är Kazakstans två största banker. De kommer enligt Goldman Sachs att dra nytta av den ökade e-handeln framöver. Därför ger man Kaspiand 32 procents uppsida och Halyk 27,3 procent de närmaste tolv månaderna.

ANNONS
ANNONS

Infrastruktur och material

MasTec är ett amerikanskt kunskapsintensivt bolag i infrastruktursektorn, där flera viktiga projekt väntar framöver. Goldman SAchs har gett aktien 39,6 procents uppsida det närmaste året.

Constellium är ett franskt stålbolag som Goldman Sachs bland annat väljer ut för dess exponering mot bilindustrin. Bolaget har god potential att växa. AKtien har en uppsida på 30,9 procent det närmaste året.

Läs också:

Halvledaraktier med 50 procents uppsida
Sex techaktier med köpvärde