Dagens PS

Halvledaraktier med 50 procents uppsida

professor stanford
Halvledaraaktier är ett fortsatt starkt tips på aktiemarkanden. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 20 sep. 2021Publicerad: 20 sep. 2021

Tillväxten i halvledarindustrin kommer att vara ett faktum den närmaste tiden, menar Goldman Sachs analytiker. En del halvledaraktier har 50 procents uppsida under det närmsta året.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det råder fortfarande brist på halvledarkomponenter, som finns i allt från bilar till smarta telefoner.

”Vi väntar oss att företagens nya produkter och deras nya marknadsexpansion kommer att vara tillväxtmotorer genom upp- och nedgångar”, skriver Goldman’s analytiker genom Allen Chang.

Flera halvledaraktier är listade på amerikanska börser eller på Hong Kong-börsen, skriver CNBC.

SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp) och Hua Hong

är internationella halvledartillverkare som finns listad på Hong Kong-börsen, som har stark tillväxtpotential eftersom de nu är lågt värderade samtidigt som efterfrågan är stark. Båda aktierna har stark uppsida, SMIC på 59 procent, Hua Hong på 37 procent.

TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

är världens största halvledartillverkare. I en viss typ av processor kommer bolagets komponenter täcka så mycket som 80 procent av behovet av halvledare till 2023, beräknar Goldman Sachs. Där räknar man också med att bolaget kommer att ha en prissättande funktion. TSMC har 66 procents uppsida det närmaste året, enligt bankens bedömning.

UMC – United Microelectronics Corp

ANNONS

Bolaget förväntas öka sin försäljning med 30 procent till 2025 genom ny produktutveckling.Det närmsta året väntas aktievärdet öka med 65 procent.

ACM Research

finns listat på Nasdaq och är leverantörer till halvledartillverkarna. ACM ökar just nu produktionen av snabbt av det tunna metallager som är en del i halvledarkomponenterna.

Dessutom tror Goldman Sachs att företagets avsättningsmarknad kommer att utvidgas från 5 till tio miljarder dollar. Man tror på 41 procents uppsida de närmsta tolv månaderna.

AAC Tech

tillverkar komponenter till smarta telefoner och finns listad i Hong Kong. Goldman Sachs förutspår att företagets mångsidighet med kameror och andra komponenter till mobiler. 60 procents tillväxt väntas de närmaste 12 månaderna.

Läs också:

Här är halvledaraktierna du vill äga – sex tips
Sex aktietips för det växande 5G-nätet

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS