Veckans röda heter Domaine Rolet Arbois Rouge Cuvée Mémorial 1997. Ett finstämt rödvin som stammar från den franska vingården Domaine Rolet och vinregionen Jura. 

ANNONS

Tillfällig utgåva från Jura

Domaine Rolet är vingården och familjeföretaget som sedan 1942 arbetat småskaligt och hållbart utan några kemiska bekämpningsmedel. Med målet att bli ekologiskt certifierade producerar man rena och balanserade viner till rimliga priser.

På ägorna finns en privat samling av äldre årgångar på magnumbutelj. Däribland det röda vinet Arbois Rouge Cuvée Mémorial 1997 som i dagarna släpptes i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Närmare bestämt då 360 magnumbuteljer för dig vars hjärta klappar lite extra för Jura-området och finstämt vinmakeri.

Utöver Arbois Rouge Cuvée Mémorial 1997 kommer importören Spring Wine & Spirits att lansera ytterligare tre olika viner ur denna unika samling.

Tips! Missa inte veckans vita Arbois Blanc Tradition 1997 från samma samling.

Elegant rödvin med blommiga toner

Arbois Rouge Cuvée Mémorial 1997 är ett elegant rödvin med bäriga och blommiga toner. Det består till 90 procent av druvsorten trousseau och 10 procent pinot noir och har i likhet med alla Domain Rolets viner skördats manuellt.

Resultatet är ett medelfylligt och väl avvägt vin med såväl blommig som fruktig smak och fin syra. Tonerna av bär och frukt passar utmärkt till både fågel, kött och fisk, men gör sig också bra som ett elegant middagsavslut till en bit ost.

ANNONS
ANNONS

 

Arbois Rouge
Arbois Rouge Cuvée Mémorial 1997. (Bild: Systembolaget)

Domaine Rolet, Arbois Rouge Cuvée Mémorial

Frankrike, Jura, 1997. Artikelnr: Nr 94526, 595 kronor. 

Läs även: Champagnekris: dyrare bubbel efter dåliga skördar [Dagens PS]