Vad passar bättre efter en tuff arbetsvecka än ett glas rött till köttbiten? Här är tre rödviner med mycket kropp för pengarna till helgens middagar. 

ANNONS

 

Rödvin
Mezzacorona Pinot Nero från Italien. (Bild: Systembolaget)

 

Mezzacorona Pinot Nero

Italien, 2020. Art.nr: 5411, 99 kronor.

Här har ni en ny favorit-pinot att lägga till listan som både Amelia och Svenska Dagbladet vurmar lite extra för. Ett härligt kryddigt vin med smak av körsbär, färska örter och kanel som passar fint till både pasta och grillat. Kort sagt en italienare att lägga på minnet!

 

ANNONS
ANNONS
Rödvin
Casal Mor Baga från Portugal. (Bild: Systembolaget)

 

Casal Mor Baga

Portugal, 2020. Art.nr: 2224, 100 kr.

”Pangvin från Portugal” är Amelias benämning på det här bäriga rödvinet som smakar bra till långkok på fläsk-, lamm- eller nötkött. Druvsorten heter baga och går även under benämningen ”Drottningen av Bairrada” efter den portugisiska orten med samma namn. Ett rödvin som säger mer än prislappen på hundra kronor och lämnar en kryddig eftersmak.

 

Rödvin
Copertino Rosso Riserva från Italien. (Bild Systembolaget)

 

ANNONS
ANNONS

Copertino Rosso Riserva

Apulien, Italien, 2012. Art.nr: 2077, 89 kronor.

Den som inte vill försaka den lilla ostbiten till helgen bör inte missa det här mogna rödvinet från Apulien, Italien. Ett moget vin med potential som en klassiker, enligt Svenska Dagbladets vinexpert, Mikael Mölstad. Det är även örtigt och fruktigt rödvin med lantlig smak, vilket bär upp mer robusta rätter som stek eller gryta på lamm och fläsk.

Läs även: Guide till Åres backrestauranger [Dagens PS]