Stockholm Open är tillbaka och den tidigare världsettan Andy Murray kommer till ATP-turneringen på ett wild card.

ANNONS

Den anrika tennisturneringen Stockholm Open är tillbaka med besked. I år kommer några av världens bästa tennisspelare till Kungliga Tennishallen den 6-13 november.

I mitten av oktober kom beskedet att den tidigare världsettan, skotten Andy Murray kommer till Stockholm Open på ett wild card. Under de senaste åren har han dragits med skador och genomgick en höftoperation 2019. Han försöker kämpa sig tillbaka till toppen och gör just nu sin uppmärksammade come-back med en höft helt i stål.

Murray, som adlades 2016, är en publikfavorit och har en gedigen meritlista. Han var under flera år uppe på samma nivå som dominanterna Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic. Han har bland annat vunnit Wimbledon två gånger, varit i elva grand slam-finaler och är ensam om att ha vunnit två OS-guld.

Starkaste startfältet på årtionden

Men Murray är inte ensam att sprida stjärnglans över årets turnering. Startfältet är bland det starkaste på flera årtionden. Startfältet har tre spelare rankade på topp tio i världen. Det är tysken Alexander Zverev (4), italienaren Jannik Sinner (9) och polacken Hubert Hurkacz (10). Därutöver deltar fyra spelare på topp 20.

Tyvärr kom igår beskedet att det norske stjärnskottet Casper Ruud, rankad 8 i världen, hoppar av tävlingen. Anledningen är att Ruud tog sig till kvartsfinal i Paris-turneringen den här veckan. Därmed har han säkrat en plats i ATP-slutspelet i Turin som startar den 14 november.

Vi svenskar har också skäl att vara stolta då Elias Ymer (rankad 167) tilldelats ett wild-card till huvudturneringen. Även Leo Borg har fått ett wild-card och vi gissar att pappa Björn kommer att sitta i publiken.

Stockholm Open är världens äldsta ATP-inomhusturnering, och den enda på ATP-touren som spelas i en riktig tennishall.

ANNONS
ANNONS

Andy Murray åkte ut i kvartfinalen mot amerikanen Tommy Paul.

Läs även: Björn Borg säljer digitalt konstverk [Dagens PS]