Dagens PS

Världens 10 rikaste personer

världens rikaste människor
Några av världens rikaste människor. (Foto: TT)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 27 juli 2021Publicerad: 27 juli 2021

Med hjälp av amerikanska Forbes har vi listat världens tio rikaste personer 2021. Ta en titt på världens mest förmögna individer och få reda på vart pengarna kommer ifrån!  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1. Jezz Bezos

Amazons före detta vd Jeff Bezos är idag värd 177 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 1 500 miljarder kronor. Bezos startade Amazon 27 år sedan i sin bil och företaget började faktiskt som en bokhandel på internet. Idag säljer Amazon nästan allt man kan tänka sig. Sedan 2019 har Bezos förmögenhet växt med 73 procent, trots att han gav bort en fjärdedel av sina aktier till exfrun MacKenzie Scott i skilsmässan samma år.

amazon-jeff-bezos

Jeff Bezos (Foto: TT/Montage)

2. Elon Musk

Elon Musk är en av världens mest omtalade och excentriska techmiljardärer, med en förmögenhet på cirka 1 300 miljarder kronor. Han har bland annat sagt att han hatar att vara vd för Tesla och bor i ett uppfällbart hus på 37 kvadratmeter. Teslagrundaren sålde sina sista lyxvillor i Kalifornien tidigare i år och enligt Vanity Fair planerar han att göra sig av med “nästan alla fysiska tillgångar.”

elon musk

Elon Musk (Foto: TT)

3. Bernard Arnault

Världens tredje rikaste person är för många relativt okänd, i jämförelse med resten av listan. Men fransmannen Bernard Arnaults LVHM är utan tvekan världens mäktigaste imperium inom detaljhandeln, med över 70 lyxvarumärken. Några av märkena är Luis Vuitton, Sephora och Tiffany & Co.

ANNONS
arnault

Bernard Arnault tillsammans med sin hustru Helene Mercier-Arnault. (Foto: TT)

4. Bill Gates

Bill Gates har länge legat på Forbes lista med rikaste personer. Microsoftgrundaren har idag en förmögenhet på lite över 1 biljon kronor och äger bland annat mest jordbruksmark i hela USA. Värt att nämna är dock att 309 miljarder kronor av de pengarna har donerats till välgörenhet. Tidigare i år meddelade Bill Gates och Melinda Gates att de ska skilja sig, och i och med att paret inte hade ett äktenskapsförord är det än idag oklart exakt hur förmögenheten ska delas upp.

bill gates

Bill Gates (foto: TT)

5. Mark Zuckerberg

Grundaren av Facebook känner vi väl alla till vid det här laget. Kontroversiella techmiljardären Mark Zuckerberg är idag värd strax under 840 miljarder kronor, och har stora planer för sitt företag i framtiden. Bland annat vill han förvandla Facebook till ett “metaverse” och har i år bestämt sig för att satsa 1 miljard dollar på influencers.

mark zuckerberg

Mark Zuckerberg (Foto: TT)

6. Warren Buffett

ANNONS

Warren Buffett är en av världshistoriens skickligaste investerare med sitt Berkshire Hathaway, och har idag en förmögenhet på cirka 830 miljarder dollar. Berkshire Hathaway äger över 60 företag, inklusive batteriföretaget Duracell och restaurangkedjan Dairy Queen. Buffett har lovat att donera 99 procent av sin förmögenhet, och hittills har han gett bort lite över 350 miljarder kronor.

buffett

Warren Buffet (Foto: TT)

7. Larry Ellison

Larry Ellison är ordförande och medgrundare av Oracle, ett av världens största mjukvaruföretag med huvudkontor i Austin, Texas. Ellison äger idag runt 35 procent av företaget och är värd strax över 800 miljarder kronor. 2018 gick han med i Teslas styrelse, efter att ha köpt 3 miljoner aktier i Tesla samma år.

ellison

Larry Ellison (Foto: TT)

8. Larry Page och 9. Sergey Brin

Tillsammans grundade Larry Page och Sergey Brin Google, 1998, efter att ha träffats under sin tid på Stanford University i Kalifornien. Page har idag en förmögenhet på 790 miljarder kronor medan Brin är värd 770 miljarder kronor.

Sergey Brin och Larry Page. (Foto:TT)

ANNONS

10. Mukesh Ambani

Indiska affärsmannen Mukesh Ambani är ordförande för Reliance Industries Ltd, Indiens högst värderade företag. Med sin förmögenhet på 730 miljarder kronor är han enligt Forbes Asiens rikaste man. Reliance grundades av hans far, Dhirubhai Ambani, 1966.

ambani

Mukesh Ambani tillsammans med sin fru Neeta Ambani. (Foto:TT)

Se hela listan på världens rikaste personer på Forbes.

Läs mer: Sveriges 10 rikaste personer – Dagens PS

Läs mer: Så rika är de ultrarika techmiljardärerna – Dagens PS

Läs mer: USA:s rikaste familjer och vart pengarna kommer ifrån – Dagens PS 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS