Varför inte passa på att utforska Sverige från hästryggen i sommar? Dagens PS tipsar om turridning på olika platser runt om i Sverige.

ANNONS

Turridning är ett fantastiskt bra och roligt sätt att upptäcka Sverige. Vacker natur är något du garanterat kommer få uppleva från hästryggen och du behöver inte vara proffs för att följa med ut på ridtur. En gryningsritt i storstadsmiljö eller fjällridning westernstyle? Det finns något för alla!

Vemdalen Turridning Hemester Fjällridning
Testa på att leva ranchliv. (Foto: TT)

Fjällridning i Vemdalen. I Vemdalen kan du uppleva en magisk fjällvärld från hästryggen. Vemdalen erbjuder både en halvdags ridtur och ridturer upp till flera dygn. Här kan du testa på att leva ranchliv med både westernridning och kofösning.

Häståkeriet Kungliga Djurgården Gryningsritt Hemester
I Stockholm kan du rida genom hela staden i gryningen. (Foto: TT)

Turridning i storstadsmiljö. Häståkeriet på Kungliga Djurgården i Stockholm erbjuder både turridning och gryningsritter med turer som passar både nybörjare och vana ryttare. Rid längs Djurgårdsbrunnskanalen och bort mot Rosendals slott och trädgård.

Islandshästar Turridning Hemester Semester
På Stall Tofta kan du rida islandshästar längs havet. (Foto: TT)

Islandshästar på Västkusten. Stall Tofta erbjuder turridning på islandshästar i vackra omgivningar kring Tofta Naturreservat. Här rider du längs strandkanten och genom skogen. Stall Tofta anpassar lämplig häst efter dina kunskaper.

Söderåsens turridning Hemester Haflinger
På Söderåsens turridning kan du rida på Haflingerhästar. (Foto: TT)

Haflingerhästar i Skåne. På Söderåsens turridning har de uteritter med Haflingerhästar och Nordsvenskar. Här upplever du Söderåsens Nationalpark från hästryggen. Söderåsen erbjuder turer för både nybörjade och avancerade ryttare.

ANNONS
ANNONS

Förutom att hästryggen är ett fantastiskt sätt att uppleva Sverige har hästar dessutom positiva effekter på hälsan.

Läs även: Tio svenska städer att besöka i sommar [Dagens PS]