Amerikanska filmstjärnan Tom Cruise har alltid varit svag för Cartier-klockor, vilket blev tydligt under pressturnén av Top Gun: Maverick.

ANNONS

Film är legendaren Tom Cruises absolut största passion i livet. Men han har andra intressen också, såsom klockor. Top Gun-stjärnan har därför passat på under den intensiva och långa pressturnén av nya filmen att uppvisa sin stilsäkra smak.

Förra veckan bar stjärnan inte en utan två olika utsökta Cartier-klockor på turnén i Sydkorea.  

Calibre de Cartier

Den första av klockorna – en Calibre de Cartier – hade Cruise på sig när han klev av flygplanet på flygplatsen i Seoul. Klockan introducerades av det franska varumärket 2010, och produceras inte längre. Däremot säljs exemplar av den ibland på auktion, för omkring 9000 dollar, motsvarande cirka 91 000 svenska kronor. Nu finns den till exempel att köpa på Chrono24

Till skillnad från Cartiers mest kända modell, “The Tank”, är det här uret gjort av rostfritt stål som fäster sig vid ett matchande armband. Den är dessutom vattentät upp till 328 fot.

tom cruise klocka
Calibre de Cartier, som nu går att köpa på Chrono24. (Foto: Chrono24)

Santos de Cartier

Några dagar senare hade Cruise på sig en annan Cartier, denna gång en Santos de Cartier. Till skillnad från Calibre de Cartier är den här modellen rektangulärt formad, såsom Cartiers mest klassiska klockor är. 

Enligt GQ beställdes modellen Santos de Cartier på uppdrag av piloten Alberto Santos Dumont, så det är inte ett förvånande val av Cruise med tanke på filmen han marknadsför.

Modellen är, precis som Calibre de Cartier, vattentät. Däremot är Santos de Cartier faktiskt fortfarande i produktion och går att köpa direkt av tillverkaren för 7450 dollar, motsvarande cirka 75 000 svenska kronor.

ANNONS
ANNONS
tom cruise klocka
Modellen Santos de Cartier. (Foto: Cartier)

 Läs hela artikeln på Robb Report.

Läs mer: Nya Top Gun slår rekord – biobesökarna är tillbaka