I Tällberg, Dalarna, finns nu en omsorgsfullt renoverad timmervilla till salu. I Tällberg är turistnäringen stor. Midsommarfirandet här är ett av de mest kända evenemangen som arrangeras varje år. Midsommarfirandet i Tällberg är det mest kända. Varför inte göra slag i saken och delta i midsommarfirandet utan att vara turist?

ANNONS

Enligt mäklaren är detta ett unikt objekt och har det bästa läget med vy över Siljan.

Tällberg
Midsommarfirandet i Tällberg är berömt
Foto: TT


Konstnärer och Falu Rödfärg

Tällberg är från början en bondby men utvecklades under 1900-talet till en turistort. Ursprungligen fanns här 51 gårdar, men de klassiska husen i ”Dalastil” fanns redan på plats i början av 20-talet. Tällberg tillhör ett av Sveriges få samhällen med bebyggelse i enbart klassisk stil. De flesta av husen är målade i Falu Rödfärg. Tällberg var även populärt bland konstnärer och författare. Konstnärerna Gustaf Ankarcrona samt Ivar Nyberg var de allra första att rota sig här.

Tällberg
Vy över Siljan från uteplatsen
Foto: Bjurfors

Timmervillan  är 174 kvadratmeter stor i två plan. På nedervåningen finns stort arbetskök med stor matsal i anslutning. En inglasad veranda ger ett extra rum under vinterhalvåret. Här finns också gäst WC. På övervåningen hittar vi tre sovrum, vardagsrum med kamin och så klart ett ordentligt badrum.

Tomten är stor och sträcker sig ned mot Siljan. Här finn även trädgårdsland samt fruktodlingar och en äng. Och såklart vackert inramad av en gärdsgård.

ANNONS
ANNONS
TImmervillan, Siljan
Uppfarten till Timmervilland
Fotot: Bjurfors
Timmervillan
Timmervillan har en gammal kamin
Foto: Bjurfors

Läs om goda viner till Midsommar [Dagens PS]