Sveriges dyraste gård heter Tånga och ligger vid Skälderviken utanför Ängelholm. Här finns alla möjligheter till att leva ett riktigt slottsliv. Men smakar det så kostar det, närmare bestämt 115 milljoner kronor.

ANNONS

Enligt mäklaren är Tånga Gård ett unikt objekt som inte ofta kommer ut på marknaden. Gården har helt enkelt allt. Förutom Corps de logi, alltså huvudbyggnaden, på hela 430 kvadratmeter finns både skog, åkermark, dammar och hav. Vad mer? Jo, det är vackert också, och i tip-topp-skick efter nyligen genomförda renoveringar. Och räcker inte de 430 kvadratmeterna finns det ytterligare tre hus att välja på. Vad sägs om inspektorbostaden, trädgårdsmästarvillan eller arbetarbostaden?

gård
Corps de logi är hela 430 kvadratmeter stort och i toppskick.
Foto: Skånegårdar
gård
På Tånga finns betesmark och strandmark i Skälderviken.
Foto: Skånegårdar

Det är inte bara Corps de logi som är stort. Till gården hör ca 280 hektar mark där ungefär 247 hektar är åkermark. Jordbruket drivs idag i egen regi av säljaren i men en liten del av marken är utarrenderad. Det är alltså helt upp till köparen, som kan välja mellan att bruka jorden själv eller arrendera ut den. Självklart finns det också möjlighet till jakt då det finns både gäss och fasan. Även jakten bedrivs idag i egen regi men jakträtten kommer att övergå till köparen. På fastigheten finns även ekonomibyggnader som lämpar sig för verksamhet, och ett stall med åtta boxar.

mark
Idag drivs jordbruket i egen regi och en del av marken arrenderas ut.
Foto: Skånegårdar
mark
På fastigheten finns ekonomibyggnader som lämpar sig för verksamhet och ett stall med åtta boxar.
Foto: Skånegårdar

Huvudbyggnaden är från mitten av 1800-talet och som sagt helt nyrenoverad. Här finns tidstypiska detaljer som kakelugnar och stukaturer väl bevarade och det är så klart högt i tak.

mark
Huvudbyggnaden är från mitten av 1800-talet och har högt i tak, kakelugnar och stukaturer.
Foto: Skånegårdar

Vi får nog hålla med om att Tånga Gård är unikt och ett verkligt drömboende. Nu undrar vi bara vem som kommer att flytta in!

Läs mer om Tånga Gård här

Läs om mer om drömboende [Dagens PS]

 

ANNONS
ANNONS