Dagens PS

Superyacht med svensk touch

Oceanco Aeolus
När Holländska Oceancos senaste skapelse Aeolus går av stapeln i framtiden, blir den en av världens mest uppseendeväckande mega-yachter. (Bild: Oceanco)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 31 juli 2023Publicerad: 31 juli 2023

Superyacht-tillverkaren Oceanos senaste projekt Aeolus är designad med hjälp av den svensk-egyptiska designstudion Njord Bergman Design House.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är en stenhård konkurrens på superyachtmarknaden idag. Allt fler varv som vill vara med om att slåss om de kunder och pengar som finns att hämta.

oto:Förskeppet är vasst och en kniv och skrovlinjerna slanka. Detta är ett skrov som ska vara effektivt i vattnet och göra så lite motstånd i sin framfart som det är möjligt. (Bild Oceanco)

Nederländska Oceanco är ett av de varven som nu tydligt profilerar sig med en modern och utmanande design. Och för att ytterligare skapa nytt, har de till sitt senaste projekt Aeolus, tagit hjälp an den svensk-egyptiska designstudion Njord by Bergman Design House.

Snabb karriär

Studion startades för fem år sedan av Albin Berglund och Marie Soliman, och har sedan dess gjort en raketkarriär på den internationella designscenen.

Albin Berglund och Marie Soliman – paret som gör succé i inredningsbranschen
(Foto: Rachel Ingram/the bruno effect)

Duos samarbete bygger på Maries kreativitet och förmåga att skapa visioner. Sedan är det Albin som plockar ned idéerna och gör verklighet av dem.

ANNONS

Senaste nytt

I samspel med naturen

ANNONS

Oceanco har haft som mål att skapa en yacht i samspel med naturens egna strömningar och har nu valt Njord Bergman för att skapa en ny ombord-miljö på projekt Aeolus i en stil som ingen annan.

Inredningen är helt komponerade av Njord by Bergman och håller ev stram, ren stil med miljövänliga material i centrum. (Bild: Oceanco)

Även Oceanco jobbar ihärdigt mot målet att göra framtidens superyachter emissionsfria. Drivlinan är därför en hybrid-konstruktion med en blandning av diesel och etanoldrift.

Miljövänliga material

Men Ocenaco har också tagit ett steg till när det gäller miljön. Målet med både konstruktören i dig samt inredningen har varit att använda godkända och miljöklassade material i så stor utsträckning som det varit möjligt.

Yachtens disponering på dess 131 meters längd, är uppdelad på fem däck, där en däcksnivå helt är vikt åt ägaren med en egen svit med sovrum, vardagsrum och bekvämlighetsinrättningar. På däcken under ryms bland annat två VIP-sviter, stora umgängesytor samt en sea club med pool och utfällbara sidobalkonger.

På beach cluben finns alla möjligheter till att koppla av kring ämnet bad. (Bild: Oceanco)

Sammanfattningsvis ett fantastiskt projekt där du som blivande ägare fortfarande har alla möjligheter att gå in i projektet och påverka den slutliga utformningen. Så skynda på att bestämma dig – innan det är försent.

ANNONS

Läs också:

Mer om projekt Aeolus här

Ny superyacht släppt på grönbete

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS