Superjakten Y910 går nu på auktion och kan enkelt bli din, om du bara lägger ett bud. Den 120 meter långa superjakten var tidigare till salu för 25 miljoner euro. Men nu går hon alltså på auktion och kommer att säljas till högstbjudande. Varför inte lägga ett skambud?

ANNONS

Designa din egen lyxjakt

Möjligheterna är till synes oändliga. Ett fartyg helt utrustat för upptäcksfärder på sydpoolen? Eller en ytterst bekväm lyxjakt för flera passagerare (och personal) anpassad för lata dagar kryssandes på medelhavet? Inga problem. Den som tar hem auktionen får bestämma, och superjakten är redo att levereras enligt köparens specifika önskemål inom 18 månader.

superjakten
Superjakten Y910 kan levereras helt ut efter köparens önskemål inom 18 månader. Foto: Althaus Luxury Yachting

Det är Althaus Luxury Yachting som står bakom projekt Y910. När ombyggnationen väl är klar, kommer den att kvala in som en av världens största fartygs-ombyggnationer. Ombyggnationen är redan igång, och både skrov och den nya superkonstruktionen är i princip färdigt. Just nu ligger den framtida superjakten på varvet Fincantieri i italienska Trieste, i väntan på instruktioner från sin framtida köpare.

superjakten Y910
Med en yta på 2 500 kvadratmeter kommer det att finnas plats på 36 gäster i 18 kabiner, plus 50 personal!Foto: Althaus Luxury Yachting

Med en interiör på ungefär 2 500 kvadratmeter i åtta våningar, och ytterligare 1 360 kvadratmeter däck, kan Y910 med lätthet anpassas helt efter vad den en nya ägaren önskar. För interiören står Winch Design som menar att den framtida lyxjakten lätt kan husera 36 passagerare i 18 hytter samt 50 i besättningen.

Tar sig fram överallt

Y910 är konstruerad efter SOLAS regler och är utrustad med ett klass 1A is-skrov, perfekt för en polarexpedition på Antarktis alltså. Med en räckvidd på 10 000 nautiska sjömil är hon som gjord för långa resor och har både helikopterhangar samt två helikopterplattor. Hänsyn till miljö är viktig och skrovet har fått bränsle-effektiv form och framdriften görs av nyinstallerade hybridmotorer.

superjakten
Y910 är konstruerad efter SOLAS regler och är utrustad med ett klass 1A is-skrov. Foto: Althaus Luxury Yachting

Y910 lanserades 1990 som ett passagerarfartyg under namnet Vladimir Chivilikhin, men kom istället att användas i den ryska offshoreindustrin fram till 1998. Nu väntar vi med spänning på vem som kommer att ta över projektet.

Hon går under klubban den 11 november och auktionen stänger den 30 november. Conciergeauctions.com tillsammans med Boathouse Auctions håller i auktionen.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om Y910 här

Läs om Richard Bransons nya kryssningar [Dagens PS]