Dagens PS

Storebro GS62 - en klassiker till salu

Storebro
Det kom att bli Storebros näst största tillverkade båt.. Men tyvärr också en av de sista. (Foto: Storebro)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 17 nov. 2023Publicerad: 16 nov. 2023

Innan legendariska Storebro kastade in handduken, byggde de två mycket speciella 62-fotare. Nu är en av dessa klassiker till salu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Historien om båtvarvet i småländska Storebro, är lång som en del av Nya Testamentet. Så den ber jag att få återkomma till. Men jag ska här ta en liten bit av den, nämligen en bit av slutet.

Jag hade jobbat några år på tidningen Vi Båtägare när signalen från Storebro kom. De hade tagit fram en ny 32-fotare som skulle vara det första steget i en omstart och nysatsning av bolaget.

Storebro J32 var verkligen en nyskapare, som samtidigt flirtade lite lätt med den gamla storsäljaren Solö. (Foto: Storebro)

Det blev provkörning av nyheten, som på många sätt verkligen var annorlunda och nyskapande. Men frågan som snart kom att hänga i luften var: Vad är mer på gång?

Ny storbåt

Svaret kom med besked i Storebro GS62. En båt som bar många av linjerna från sin 32-fotars lillasyster men som annars inte såg ut som något annat.

Storebro GS 62 var pampig. Mycket pampig. Men blev tyvärr början på slutet istället för den nystart varvet så väl behövde. (Foto: Storebro)

Stor pressvisning på Allt för Sjön blev det och två båtar såldes. Sedan blev det stopp. Stopp på allt och det mesta faktiskt.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Endast två byggdes

Idag är dessa två båtar en levande berättelse om hur allt tog stopp med dunder och brak nere i Storebro. Båtarna är dessutom numera att räkna som klassiker, ytrots att de inte ännu fyllt 30. Och vill du bli ägare till en av dem, så gäller det att passa på när det händer.

Det är minst sagt trevligt ombord. Ombonat på det där skandinaviska sättet. (Foto: Storebro)

Som nu!

Den första byggda GS62:an, byggd 2001, landade på Blocket igår. En båt som underhållits väl genom åren. Vårdats på de bästa varven och uppdaterats löpande av sin ägare.

Mycket utrustning

Utrustningslistan är lång som matlistan till julafton. Så vill du veta mer om denna yacht som garanterat är en av vår moderna motorbåthistorias viktigaste utropstecken, så här av dig till säljaren. Länken finns strax härunder.

ANNONS
Detta är inte längre en båt utan en yacht. En äkta svensk yacht med historia. Blir det du som köper den? (Foto: Storebro)

Läs mer:

Om denna Storebro-klassiker här

Grand Banks – en klassiker i storformat (Dagens PS)

ANNONS

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia, klassiska båtar och bilar. .

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia, klassiska båtar och bilar. .

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS