Byggbolaget Serneke har köpt in sig i skidanläggningen Fjätervålen i Dalarna och planerar nu att rusta upp den med investeringar på fyra miljarder kronor. Det skriver Dagens industri.

ANNONS

”Fjätervålen är redan känt bland många skidåkare för att ha fantastisk skidåkning och underbar natur. Jag ser en väldig potential och målet är att vidareutveckla detta fortfarande relativt okända paradis till en riktig stark destination som fler får chansen att uppleva”, säger vd Ola Serneke, själv en skidentusiast.

Det som Serneke planerar med investeringarna är att utöka skidanläggningen med 135.000 kvadratmeter. Under en tioårsperiod är det tänkt att pengarna bland annat ska möjliggöra för en ny sittlift, toppstuga, skidspår och nya campingplatser.

Ett nytt hotell med 150 rum, spa, restaurang liksom nya stugor och bostadsrättslägenheter ingår också i visionen med slutdatumet 2028.

ANNONS
ANNONS

Fjätervålen driver en skidanläggning i Idrefjällen i norra Dalarna. Fram tills att Serneke klev in som storägare genom köpet av 40 procent av aktierna för tio miljoner kronor i januari, hade bolaget ägts av cirka 400 privatpersoner.