Hur skapar du lyxkänsla i hemmet utan att spendera en förmögenhet? Grohe tipsar om några enkla knep du kan ta till.

ANNONS

Lägenheter, villor och fritidshus säljs som smör i solsken och många har renovering framför sig i sommar. Här är Grohes fem bästa tips för att lyxa till hemmet:

1. Textilier
Det här är ett utmärkt exempel på hur det går att göra under med små medel. Nästan alla finare hotellrum har gardiner som sträcker sig från golv till tak och stora mattor. Ge lite extra omtanke till valet av textilier och matcha färgerna med resten av rummets detaljer. Köp gardiner i en färg som smälter ihop fint med väggfärgen.

Minst fem ljuskällor i varje rum

2. Belysning
Något som kan sätta tonen för hela inredningen är en snygg lampa som går bra ihop med resten av hemmet. Vare sig det är en kristallkrona, eller någon annan variant ger en stor och maffig taklampa en lyxig känsla. Grundtipset är att ha minst fem ljuskällor i varje rum. Med bra belysning känns rummet större och ger en sofistikerad känsla när det blir mörkt.

Badkar, Badrum, Kran
Det kan vara värt att satsa pengar på ett stort badkar om badrummet är tillräckligt stort. Det bidrar till en förfinad atmosfär enligt Grohe. (Foto: Grohe)

3. Badrumsdetaljer
Ett av de rum vi spenderar mest tid i är badrummet. Bara att byta ut handdukar kan ge badrummet ett lyft. För den som går i renoveringstankar finns det några saker som enkelt skapar en lyxkänsla. En regnskogsdusch ser inte bara lyxig ut utan känns lyxig och lyfter vilket badrum som helst. I ett stort badrum kan det vara värt att satsa pengar på ett fristående badkar för att få en förfinad atmosfär.

Less is more 

4. Minimalism
När det kommer till prylar i hemmet är ”less is more” en bra regel. Grundpelaren till lyxig inredning är ordning och reda. Färgval på väggar och möbler spelar även det in. Om nyanser på väggfärg, sänggavel och matta smälter ihop ger det ett lugnt och ordningsamt uttryck.

ANNONS
ANNONS

5. Köksdetaljer
Köket är hemmets hjärta enligt många. Det är oftast alltid värt att lägga pengar på köket i en renovering. Lyxiga prylar kan inte bara förenkla vardagen utan även ge den där extra lyxkänslan. Här går det att installera en mässingskran som går att matcha med knopparna på köksluckorna eller installera en kolsyrekran som både känns lyxig och reducerar användandet av plast.

Läs mer: Så fixar du balkongen i sommar [Dagens PS]