Få Hollywoodstjärnor har lämnat ett sådant avtryck som Marilyn Monroe. Nu auktioneras stora delar av stjärnans professionella och personliga ägodelar ut, varav några väntas inbringa upp till 100 000 dollar, skriver Robb Report.

ANNONS

När auktionshuset Juliens Auctions och TMC under juli månad bjuder in till ”Hollywood Legends” får alla som någon gång drömt om att vara en del av det till synes glamourösa livet en chans att förvärva föremål från några av Hollywoods största fixstjärnor.

En av dem är förstås Marilyn Monroe, vars filmkostymer, smycken, foton och handskrivna anteckningar nu kan bli dina.

Dyrbar anteckning

Bland de mer framstående föremålen på auktionen återfinns kostymen som Monroe och Jane Russel bar i filmen ”Herrar föredrar blondiner” från 1953, liksom ett lyxfodral med matchande huvudbonad från musikalen ”There´s no business like showbusiness”.

På det mer personliga planet auktionerar man även ut en anteckning som Monroe skrev 1955 som väntas inbringa mellan 3000 till 5000 dollar, motsvarande 30 000 till 50 000 kronor.

”Lever för evigt”

Man räknar även med att en behå som burits av Monroe ska dra in omkring 2000 dollar, alltså 20 000 kronor. Förväntningarna är således höga på Julien Auctions, som är hedrade över att kunna förmedla stjärnans forna ägodelar.

”Marilyn Monroe lever för evigt som den typiska Hollywood-legenden vars historiska och kulturella inverkan kommer att fortsätta att firas under nästa årtusende och därefter,” säger Martin Nolan, vd på Julien Auctions i ett uttalande.

ANNONS
ANNONS

Auktionen ”Hollywood Legends” äger rum mellan den 15 till 17 juli i Beverly Hills. Utöver Monroes artefakter kommer det även finnas möjlighet att buda på föremål från ikoner som Audrey Hepburn och Elizabeth Taylor, skriver Robb Report.

Läs även: Episkt porträtt av Warhol sålt för 2 miljarder kronor [Dagens PS]