Har du inte styrt upp årets kräftskiva än? Då är det dags att göra det nu. Här är tips på hur du fixar årets kräftskiva.
Så fixar du årets kräftskiva


Mest läst i kategorin
I augusti är det kräftsäsong och den sträcker sig numera ända in i september. Tur är väl det – då kräftskivan brukar vara en av årets roligaste fester. Det viktigaste är att få tag på riktigt bra kräftor. Här hittar du årets bästa kräftor.
Firafest.se har samlat flera tips för kräftskivan som vi tänker sno till årets kräftskiva.
Vissa kräftor behöver piffas upp
Får du inte tag i några riktigt goda kräftor i år så kan du piffa upp dem med en ny kräftlag. Tina kräftorna och koka en ny lag!
2 liter vatten
0,3 dl salt
4 sockerbitar
1 dl mörk öl
1 knippe krondill
Först kokar du upp vatten, salt och kräftor. När allt har lösts upp häller du i öl och dillstjälkarna, spara gärna några dillkronor till uppläggningen. Lagen ska svalna till rumstemperatur innan du lägger i kräftorna. Låt kräftorna ligga i lagen ett dygn i kylen. Receptet är till ett paket kräftor.

Paj är en riktig klassiker på kräftskivan. Varför inte testa en lökpaj i år? (Foto: TT)
Tillbehören är viktiga
Ett klassiskt tillbehör är såklart pajen. Västerbottenostpaj, kantarellpaj eller varför inte lökpaj? Bröd, smör och kryddost är andra klassiska tillbehör.
Kokta kronärtskockor är ett bra vegetariskt alternativ om någon inte äter kräftor. Vitlöksbröd, små piroger, tunnbrödsrullar eller smördegssnurror med ost är andra förslag på tillbehör.
En fräsch efterrätt
En enklare efterrätt kan vara att föredra efter en lång kräftskiva. Turkisk yoghurt med vanilj eller färska bär med glass. Använd gärna sensommarens bär och frukter!

Det kan vara att föredra en enklare dessert efter en lång kräftskiva. Glass med bär fungerar alltid. (Foto: TT)
Snapsvisor är ett måste
Snapsvisor är något som brukar höra till de flesta kräftskivor. Snapsvisor höjer stämningen och är kul. Firafest.se tipsar om att använda ett sångblad som underlägg till varje plats så alla är redo när det är dags för en visa.