Dagens PS

Så är den perfekta resepartnern

resepartner
Är du en spontan resenär eller gillar du att planera det mesta i förväg? (Foto: Unsplash)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 19 juli 2023Publicerad: 19 juli 2023

Vi är mitt uppe i semestertider och många är ute på utlandssemester. Men vilka egenskaper i en resepartner uppskattas mest av svenska resenärer?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Oavsett om du reser med familj, vänner eller partner kan upplevelsen både stärka er relation och sätta den på prov.

Därför kan det vara bra att komma överens redan innan resan vad man förväntar sig och vad man själv uppskattar i en resepartner.

Inte populärt med festprissar

Enligt en undersökning av resebyrån Club Med är den minst eftertraktade resepartnern någon som vill festa mycket. Bara 4 procent av deltagarna svarade att de gärna reser med festprissar i sommar.

Inte heller är det populärt bland svenskar att resa med någon som har höga krav, och bara 11 procent av deltagarna svarade att de vill resa med någon som planerat allt i förväg.

Spontanitet guld värt

Tvärtom är det spontanitet som värderas högst bland svenska resenärer. Hela 31 procent av deltagare medgav att de helst reser med någon som är spontan och inte för kräsen.

Studien visade också att det är mer populärt att resa med någon som är aktiv än någon som bara vill ta det lugnt på hotellet, 28 procent mot 17 procent.

ANNONS

Erfarenhet och matintresse

Även intresse för mat värderas av semestrande svenskar, samt att resa tillsammans med någon som är en erfaren resenär.

Den perfekta resepartnern är med andra ord spontan, aktiv och erfaren. Man ska inte vara för kräsen, men det skadar inte att vara intresserad av riktigt god mat.

Läs mer: Topplistan: Hit reser svenskarna i sommar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS